Polaroid PDC 2000

Polaroid PDC 2000 mangler LCD-skjerm for å vise bilder og utskiftbare minnekort. Men bildekvaliteten er svært god, så Polaroid er absolutt i stand til å lage gode digitale kameraer. Men på grunn av manglene i den tekniske utrustningen må vi nok vente på neste modell før vi kan gi Polaroid toppkarakter.

 Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

LES OGSÅ:

Svært gode bilder

Vårt standard innendørs testfoto ble svært bra med dette kameraet. Med noen minimale endringer av kontrast og lysstyrke blir bildene ganske enkelt glimrende. Både farger og gjengivelse av detaljer er svært gode. De er riktignok ikke så sylskarpe som Olympus C-1400 L, men kvaliteten er likevel svært god.

Utebildene er ikke fullt så gode. Bildet av kjøpesenteret har feil farge på himmelen, og det er dessuten litt uskarpt. For øvrig er fargene gode.

Konklusjonen er at bildkvaliteten er helt i tetsjiktet, men at det mangler litt på skarphet og fargegjengivelse for å oppnå aller høyeste karakter.

Lite brukervennlig

Polaroid PDC 2000 er et forholdsvis stort kamera. Det er ikke spesielt brukervennlig, men har heller ikke mange funksjoner det er nødvendig å ta stilling til. Det er ingen former for manuell kontroll over selve eksponeringen, og det savnet vi ved flere anledninger. For øvrig er det mulig å justere hvitbalanse etter faste forhåndsinnstillinger (ute, vanlig lampelys og lysrør). Kameraet har også OK blitz innstillinger.

For tiden leveres kameraet med et studiosett med diverse tilbehør. Settet inneholder programvare for å ta bildene direkte fra PC (eller Mac), og gir betydelig bedre kontroll over eksponeringen. Settet inneholder også en tilkoblingsenhet for eksterne blitzer og en ekstra strøm-adapter som gjør at kameraet kan brukes uten batterier. Du vil også finne forskjellige filtre til objektivet i pakken. Med dette settet vil kameraet egne seg utmerket for katalogproduksjon og lignende bruksområder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Polaroid PDC 2000 har en brennvidde på 11 mm, som tilsvarer 38 mm på et 35-mm kamera. Det er også mulig å kjøpe et objektiv med brennvidde tilsvarende 60 mm på et 35-mm kamera. Men vi savner zoom slik konkurrentene i denne prisklassen tilbyr. Objektivet har autofokus, og bruker faktisk sonar for å måle avstanden til motivet.

Kameraet har ikke utskiftbar minnebrikke, og bildene overføres til PCen via en SCSI-kabel. Det følger ikke med noe SCSI-kort, så dette må kjøpes i tillegg. Når forbindelsen først er opprettet, er overføringen raskere enn ved overføring via seriell-kabel. Vi tror likevel det vil være en mer praktisk løsning med et minnekort og et adapter i enten diskettstasjon eller PC-kort spor slik konkurrentene til Polaroid gjør det.

Kameraet leveres med oppladbare NiCd batterier i AA størrelse, men kan ikke benytte slike batterier av alkaline typen. Dette innebærer at du mister muligheten til å kjøpe batterier på nærmeste kiosk hvis du har glemt å lade. Vi er derfor middels fornøyd med denne løsningen.

Programvare

Kameraet leveres med et overføringsprogram, en Photoshop-plugin og en Twain-driver i tillegg til programmene i studiosettet (nevnt over). Polaroid PDC 2000 er myntet på profesjonell bruk, og det følger ikke med noen bildeprogram.