Polaroid-kamera med innebygd skriver

Nei da, klassikeren er ikke død.

<strong>SKRIVER PÅ DIREKTEN:</strong> Som med de gamle Polaroid-kameraene har Socialmatic mulighet til å skrive ut bilder direkte fra kameraet. Foto: POLAROID
SKRIVER PÅ DIREKTEN: Som med de gamle Polaroid-kameraene har Socialmatic mulighet til å skrive ut bilder direkte fra kameraet. Foto: POLAROID Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du omtrent like gammel som meg eller eldre, husker du sannsynligvis Polaroid-kameraene.

I motsetning til de fleste andre kameraer på den tiden, trengte du ikke å levere filmrullen i fotobutikken og vente på å få dem fremkalt. Bildene ble spyttet ut direkte fra kameraet, og etter noen minutters venting på at fargene skulle sette seg, kunne man nyte det i all sin prakt.

Nå står den gamle «instant photo»-høvdingen klar med et comeback. Denne høsten kommer nemlig Polaroid Socialmatic - et kamera som de som er en del yngre enn meg vil tro er en 3D-printet utgave av Instagram-ikonet.

Innebygd utskrift

Det nye Polaroid-kameraet følger i de samme fotsporene som tidligere. Når du har tatt bilde, kan du skrive det ut direkte fra kameraet på blekkfritt papir (størrelsen på arkene er 2x3 tommer, altså cirka 5,1x7,6cm.), som du da må kjøpe flere av når du går tom.

Les også: Kjekke ting du kan skrive ut

Vel, du ikke, for Polaroid-kameraet er et Android-kamera med en 4,5 tommers skjerm på baksiden. Dermed kan du fint dele bildene du tar i sosiale nettverk. Om du vil kan du da også skrive ut bildene et annet sted. En utskrift på kameraet skal ta under ett minutt, og med i pakken får du ti ark, der 30- og 50-pakninger kan kjøpes ved siden av.

KJØRER ANDROID: På baksiden finner vi en 4,5" skjerm, og kameraet kjører Android som operativsystem.
KJØRER ANDROID: På baksiden finner vi en 4,5" skjerm, og kameraet kjører Android som operativsystem. Vis mer


WiFi og GPS

Kameraet har innebygd WiFi-støtte, Bluetooth og GPS for posisjonstagging av bildene. Det innebygde minnet er oppgitt til 4GB, med mulighet for utvidelser via minnekort.

Bildene fanges med 14 megapiksler oppløsning på kameraet foran, i tillegg til et selfie-kamera på baksiden med to megapiksler oppløsning. Størrelsen på bildebrikken, lysstyrken og brennvidden til objektivet er foreløpig ikke kjent.

QR-koder

Hot or not?

Blir dette kameraet en hit? (Avsluttet)
Ja! 1118
Nja … 774
Nei. 712
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Mange vil si at QR-koder aldri helt har tatt av (fnis), men et konsept ved det nye Polaroid-kameraet er at alle brukere har sin egen QR-kode, der man kan følge hverandre i det sosiale nettverket Socialmatic ved å scanne denne QR-koden, som kan vises på en liten skjerm på forsiden av kameraet.

Hvert bilde har også en slik kode (også på papir) slik at man kan like hverandres bilder via den, dersom vi har forstått riktig.

Polaroid-kameraet er ingen liten sak. Det måler 13x13x3,2cm og veier 570 gram med batteri. Batteritiden er oppgitt til 12 timer.

Mer informasjon får du hos Polaroid.

Slik gjør du det: Skriv ut bildene selv