Google måtte stenge bildefunksjon

Plutselig fikk han tilgang til en haug av andre Google-brukere

Og én hevder å ha sett andres bilder på sin egen TV.

STENGT: Google har sett seg nødt til midlertidig å deaktivere bildevisningsfunksjonen på Android TV-enheter etter at en bruker fikk opp hundrevis av andres bildebibliotek i Google Home-appen. Foto: Pål Joakim Pollen
STENGT: Google har sett seg nødt til midlertidig å deaktivere bildevisningsfunksjonen på Android TV-enheter etter at en bruker fikk opp hundrevis av andres bildebibliotek i Google Home-appen. Foto: Pål Joakim PollenVis mer

Etter inntoget av Google Home-enhetene de siste åra, har det blitt lett som en plett å se bilder man har lagret på Google Foto på TV, gitt at du har en Android-TV eller en Chromecast plugget i en av HDMI-portene.

Det kan du for eksempel gjøre med en Google-smarthøyttaler, der du kan be om å få se bilder av solnedganger eller fra ferieturen til Spania på TV, bare ved å snakke.

En ekstra kjekk mulighet er at man kan koble til flere Google Foto-bibliotek hvis man er flere i husstanden. Da vil høyttaleren identifisere hvem som snakker til den og vise vedkommendes bilder.

Fikk plutselig opp en haug av andre brukere

Twitter-brukeren Prashanth fikk seg imidlertid en overraskelse forleden dag.

Da han brukte Google Home-appen for å knytte Google Foto-kontoen sin til Android-TV-en, ble han presentert med en enorm liste over vilt fremmede brukere, der han også kunne koble inn deres fotobibliotek:

I en annen tweet skroller han nedover den nærmest endeløse listen over andre Google-brukere hvis biblioteker er koblet til TV-en.

Det ser ut til at de alle har én ting til felles: De eier alle en TV fra produsenten Vu, som blant annet er store i India, men som også selger TV-er i 60 andre land. Prashanth fikk ikke opp den samme listen i innstillingene på Xiaomi Mi Box-enheten han også hadde hjemme.

Vu understreker på sin side at dette ikke er deres feil, og at problemet skyldes en feil i Google Home-appen.

Google har stengt funksjonen

Prashanth understreker at han ikke fikk sett noen private bilder fra fremmede selv om han huket av disse bryterne – og ikke sine egne heller, for den saks skyld.

Dog hevder en annen bruker at han har opplevd å få opp andres bilder på grunn av samme feil:

Det er i så fall brått langt mer urovekkende.

Google var kjapt på pletten med assistanse på Twitter, og selskapet har foreløpig stengt funksjonen for å vise Google Foto-bilder på Android TV.

I en uttalelse fra selskapet heter det seg som følger:

Vi tar våre brukeres personvern ekstremt seriøst. Mens vi undersøker denne feilen, har vi deaktivert muligheten for å caste via Google Assistent eller vise bilder fra Google Foto på Android TV-enheter.

[via Ars Technica]