Plugg safen i PCen

Koble til datamaskinen, kopier dataene over, og koble fra.

Vi får stadig høre hvor viktig det er å sikkerhetskopiere digitale dokumenter, bilder, musikk og filmer, men det kan være en utfordring å finne et trygt sted å ta vare på våre uerstattelige digitale eiendeler.

Å oppbevare kopiene et annet sted enn i huset du bor, er en god løsning, og de mange nettlagringsløsningene som ser dagens lys i disse dager, kan også være å foretrekke for mange.

Men hva gjør du da - når du både vil ha kontroll på alle dataene dine selv, og være så trygg som overhodet mulig - i ditt eget hus? Du kjøper en brann- og vannsikker safe med USB-port, så klart!

Plugges i PC-en

Det er her denne safen (QA0121) fra selskapet SentrySafe kommer inn i bildet. Safen er i følge produsenten de eneste på markedet med integrert USB-kabel for lagring av data - rett i safen!

Plugg safen i PCen


På innsiden er det nemlig en liten lomme, akkurat stor nok til å romme en ekstern 2,5" harddisk. Ved å koble USB-kabelen til PC-en din, dukker harddisken opp som en egen stasjon i Utforsker, og du kan dermed kopiere over dataene dine uten en gang å åpne safen.

I skrivende stund finnes slike harddisker med en kapasitet på inntil 500 GB, men 1 TB er ventet i løpet av året. Harddisk følger imidlertid ikke med, så det må du eventuelt fikse på egenhånd. Vi antar videre at det ikke vil være veldig sunt for harddisken at du er tilkoblet over lengre tidsrom, da varme fort kan bli et problem for mekaniske harddisker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Inni safen er det dessuten plass til å oppbevare CD- og DVD-plater (i papirlommer), samt litt ekstra plass til minneplugger og MP3-spilleren din.

En billigere versjon av safen mangler USB-mulighetene, men er ellers lik.

Tyverisikkert alternativ

Plugg safen i PCen


SentrySafe tilbyr også en større USB-safe, som i tillegg er svært tung, og har egenskaper som at den regnes går for å tyverisikker, blant annet ved at den kan boltes til gulvet. Den har plass til verdisaker, nøkler og dokumenter, i tillegg til tilsvarende USB-lagring som på den lille safen.

Produktene fra SentrySafe er på vei til Norge, og fra Elkjøp får vi opplyst at de blir å finne hos dem i løpet av februar måned. Prisene vil ligge på 998 kroner for den minste uten USB, 1490 kroner med USB, og den tyverisikre safen vil ligge på 3595 kroner. Priser inkluderer mva.