Plexwriter 16/10/40A

I alle tester av CD-brennere er Plextor en gjenganger i toppen. Vi har testet den siste modellen, og det var tidlig klart at her hadde vi en ny testvinner.

Plexwriter 16/10/40A
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Brenneren vi har testet er EIDE/ATAPI-utgaven, og kommer i pakkeløsning med programvare fra Roxio. Dette navnet er ukjent for mange, men produktene er kjent. Bak det litt pussige navnet Roxio finner vi programvaredivisjonen til Adaptec, som er skilt ut. De har også kjøpt opp CeQuadrat, derfor er det WinOnCD som ligger i pakken, i versjon 3.8, og DirectCD, som tidligere var kjent som et Adaptec-produkt.

LES OGSÅ:

Dessuten følger det med egen programvare fra Plextor, de velkjente Plextools, som inneholder greie verktøy for mange oppgaver.

Her kan du både justere innstillinger for maks lesehastighet, brenne og kopiere CD av mange typer, spille av mediafiler, rippe musikk CD-er og annet.

Installasjon

Som med alle tidligere Plextor-modeller var det fullstendig problemfritt å installere brenneren. Vi satte den opp på egen IDE-bus for testing, som vi gjør med alle EIDE/ATAPI-brennere.

Programvaren fra Roxio ligger på én CD, som inneholder engelsk versjon av WinOnCD.
Vi hadde forventet at DirectCD også var på engelsk, men der ble vi noe overrasket.

Plexwriter 16/10/40A

DirectCD var på italiensk.

Bortsett fra det, var programmet svært så fancy i designet, og lar deg bruke en CD-RW som en rask og enorm diskett, med ytelse som en langsom harddisk fra 5-6 år tilbake.

Plextools har blitt oppgradert fra forrige møte, og lar deg nå også spille av låter på CD direkte, uten at du kobler lydkabel fra brenneren til lydkortet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Topp ytelse

Denne brenneren var kort og godt raskest på alt, bortsett fra brenning av CD-RW. Her er den noen få sekunder etter Sanyo/Nichimen og Ricoh.

På alt annet var den en vinner med god margin. Sammenlignet med Yamaha sin 2100E, som var den eneste andre brenneren med samme spesifikasjoner da vi testet, kom den klart bedre ut.

Den leser raskere, brenner raskere og ripper raskere. Og den gjør det uten nykker, med et lavt støynivå.

Lesehastigheten kom faktisk opp i over 6253 KB/sekund på slutten av CDen, som ligger godt over spesifikasjonen.

Den er den første brenneren som rippet vår musikkCD på under 3 minutter - den brukte bare 2 minutter og 51 sekunder.

Brenningen gikk et halvt minutt raskere enn Yamaha sin 16x, Plextor klarte dette på 5 minutter og 5 sekunder, mens Yamaha 2100E brukte 5 minutter og 30 sekunder.

Sammenligner du med Plextor sin 12x EIDE-brenner vinner du hele 1 minutt og 50 sekunder med denne 16x-brenneren.

Kombinert med BurnProof-teknologien er dette en brenner som du kan sette til enhver type jobb.