Plextor videokonvertering

Sitter du på VHS eller andre gamle opptak? Få det inn på PC og DVD med denne enkle dingsen

Publisert
Sist oppdatert

De som har levd en stund sitter ofte på opptak av private begivenheter, gjort med eget analogt videokamera. Andre sitter på opptak fra TV som neppe vil sendes igjen, gjort med den gamle VHS-maskinen som ikke lenger er så ofte i bruk.

Om man vil dele dette materialet med nye generasjoner blir det vanskelig. VHS-spillere og Video8 er ikke utbredt hos målgruppen, det er det DVD eller PC som gjelder.

Løsninger for å spille over gamle analoge opptak til PC er ikke noe nytt, det finnes mange slike som vi har testet de senere årene. Likevel dukker det opp nye løsninger som både er enklere og rimeligere enn tidligere løsninger. Plextor har nylig sluppet sin Digital Video Converter som er blant de aller enkleste.

Innhold

I pakken finner du selve enheten som er på størrelse med en lighter med faste ledninger koblet til i hver sin ende. Det er en USB-kontakt i den ene enden, i den andre finner vi kontakter for komposit og S-Video og 2 stk phono til stereolyd.

Plextor videokonvertering


I esken ligger det også en CD med drivere og programvare.

Enklere kan det ikke bli.

Installasjon

Først installeres driverprogramvaren, etter en omstart er det bare å koble Converteren til en ledig USB-kontakt, så kjøres resten av installasjonen, som inneholder brukerprogrammene og alt er klart til bruk.

I bruk

Det installeres to programmer, det ene er som produktnavnet tydelig sier fra om - et konverteringsprogram. Du kobler til videospiller eller kamera, og tar opp alt rett på DVD. Det forutsettes selvsagt at det sitter en DVD-brenner i PCen.

Du har to alternativer: Det ene bare tar opp, mens det andre også viser videoen mens det tar opp.

Plextor videokonvertering


Plextor videokonvertering


Det er i grunnen det hele. Du får i begge tilfeller en ferdig DVD som kan spilles av i en hvilken som helst DVD-spiller. Noen fancy meny er det selvsagt ikke snakk om.

Du kan også velge å ta opp rett til fil i alternative formater. Blant annet kan du konvertere direkte til iPod eller PSP i MPEG4 format.

HVis du vil redigere materialet på PC, installeres det også et annet program: Presto! VideoWorks 6. Dette er et svært enkelt redigeringsprogram etter standard mal. Du tar opp fra videokilde, redigerer, legger inn tekst og eventuelle overganger, og lagrer til fil.

Plextor videokonvertering
Plextor videokonvertering
Plextor videokonvertering
Plextor videokonvertering
Denne filen kan være i DVD-kompatibelt format, som du så kan brenne til DVD med ditt brenneprogram. Du kan også lagre filen i WMV, AVI eller RealMedia for publisering på web.

Programmet er rett fram og fungerer rimelig greit.

Kompatibilitet

Men hva med å bruke selve konverteringsboksen i andre programmer? Eller til andre bruksområder?

Vi sjekket først ut om noen av de videoredigeringsprogrammene vi nylig testet fungerte. Av disse var det bare Nero som kunne kommunisere med enheten og ta opp video direkte. Ingen av de andre programmene kunne kommunisere med konverteren.

Men filene som lagres med programmer som følger med er kompatible og kan lastes inn i alle programmene.

Vi koblet også til forskjellige videokilder og testet enheten som videokilde i Live Messenger og Yahoo! Messenger. Det fungerte utmerket i begge programmene. Skype derimot ville ikke bruke denne kilden.

Men har du et kurant videokamera med analoge utganger koblet til denne konverteren, får du et webcam med langt bedre bildekvalitet enn selv de beste vanlige webcam-løsningene. Forutsatt at du bruker Live Messenger eller Yahoo.

Hva med NTSC video?

Vi har en liten samling med amerikanske VHS-filmer som vi sjelden ser på, men likevel skulle hatt lettere tilgjengelig. Disse er i NTSC-format, men de fleste nyere VHS-spillere og TVer takler dette greit. Det har derimot ikke vært vanlig at løsninger for å overføre video til PC har klart å håndtere dette signalet.

Men her overbeviste Plextor sin løsning. Ved å sette videostandarden til NTSC og eksperimentere litt med de forskjellige format-innstillingene dukket bildet opp i all sin prakt og velde!

Konklusjon

Plextor Video Converter gjør en utmerket jobb med å konvertere analog video, selv i sære formater.

Programvaren er enkel, men byr på de viktigste funksjonene.

Bildekvaliteten er i praksis like bra som på originalkassetten, noe som sannsynligvis vil variere sterkt hos de fleste brukere.

Prisen ligger rundt 650 kroner.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer