Plextor lanserer USB 2.0-brenner

Eksterne brennere er et nytt satsningsområde fra Plextor, som lenge har vært en leder i utviklingen av interne brennere.

Eksterne brennere er ikke noe nytt, men ytelsen har vært så som så. Flaskehalsen er avhengigheten av et potent grensesnitt, derfor har de aller fleste valgt interne brennere.
SCSI-brennere har jo identisk ytelse uansett intern eller ekstern montering, men SCSI er langt fra utbredt på de fleste PCer.

Vi har imidlertid testet CD-brennere med FireWire, som du kan lese om i denne artikkelen. Her er ytelsen sammenlignbar med interne enheter med samme spesifikasjoner.
Det samme opplevde vi når vi monterte en kombinert CD-RW-brenner/DVD-leser i et eksternt FireWire-kabinett. Det kan du lese om i denne artikkelen.

USB 2.0

Plextor lanserer USB 2.0-brenner

Dette ser ut til å bli standarden på alle PCer i løpet av relativt nær framtid. Maksimal overføringshastighet vil da bli opptil 480 Megabit/sekund, da vil ytelsen ikke bli hindret av grensesnittet, slik som med dagens USB 1.x-brennere som butter på 11 Megabit/sekund.

PLEXWRITER S88TL

Dette er navnet på Plextors første bærbare modell. Den støtter 8x brenning av både CD-R og CD-RW, og lesing på opptil 24x, når den er tilkoblet med USB 2.0.

I mellomtiden, til du har skaffet deg USB 2.0 enten i form av et PC-kort for din bærbare eller et PCI-kort for din stasjonære, kan du også koble den til PCer med USB 1.x.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da faller ytelsen til 4x brenning av begge typer media og 6x lesing.

Brenneren har også BURN-Proof, som sørger for at brenningen ikke avbrytes av brudd i datastrømmen.

S88TL er slank og lekker, og har en finish i blått og sølv. Dimensjonene er 141x22x171 mm og vekten er 0,5 kilo.

Den krever ekstern strømforsyning, som følger med.

Programvaren for brenning er siste versjon av Nero i tillegg til Plextors egen PlexTools.

Prisen er ikke kjent i skrivende stund, men vi kommer tilbake til dette og flere detaljer så snart vi har mottatt et testeksemplar.