Plextor lanserer 48x ekstern CD-brenner

PlexWriter 48/24/48U blir verdens raskeste eksterne CD-brenner når den lanseres neste måned. Den brenner CDR-plater i maks 48x og CDRW-plater i 24x. Men nå er det snart nok, i følge Plextor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Plextor lanserer 48x ekstern CD-brenner

Takket være USB 2.0-grensesnittet (HiSpeed USB) er det mulig å presse hastigheten på eksternt utstyr som harddisker, CD-brennere og skannere i været.

Med Plextors nye brenner PlexWriter 48/24/48U vil det være fullt mulig å brenne en full CD (700 MB) i løpet av 2-3 minutter. Det krever derimot at du har USB 2.0-støtte i PCen din. Dersom PCen din bare støtter den gamle USB 1.1-standarden, må du belage deg på langt mer ordinære hastigheter; 4x ved skriving (både CDR og CDRW) og 6x ved lesing.

Kan eksplodere

Med den ekstreme hastigheten mener Plextor at vi snart har sett det maksimale av hva som er mulig å få ut av CD-brenneteknologien.

Den høye rotasjonshastigheten medfører flere farer, i følge selskapet. Derfor må man manuelt endre hastigheten fra 40x til 48x via programvaren, dersom man har behov for det.

- For de fleste er 40x en perfekt miks av hastighet og kvalitet, men det finnes et fåtall brukere som behøver 48x. Ved å øke hastigheten fra 40x til 48x øker mulighetene for feilskrivinger og i enkelte tilfeller, dersom CD-platene er av dårlig kvalitet eller har riper, kan platene eksplodere i brenneren. For å unngå denne faren har vi forsterket fronten, og så vidt vi vet er vi den eneste produsenten som har gjort det, sier salgs- og markedssjef Patrick Peeters i Plextor.

PlexWriter 48/24/48U vil bli tilgjengelig her hjemme i september, med en veiledende pris på rundt 2 350 kroner. DinSide Data har selvsagt bestilt et eksemplar til test.

Kilder:
Plextor
Digi.no

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!