Plextor ConvertX - fra TV til DivX i maskinvare

Vil du gjerne ta opp TV- programmer og lagre dem i DivX format? Denne boksen fra Plextor gjør det i maskinvare

Den første Plextor ConvertX-utgaven var en ren overføringsenhet fra analog video (som VHS eller Video8) til ferdig komprimerte formater. Denne testet vi i august 2004, du finner omtalene her og her .

Nå leverer Plextor en ny utgave, som har integrert TV-tuner.

Tilkobling

Boksen er helt lik den forrige modellen, forskjellen er at det nå er en kontakt for RF-kabel fra antenne/kabelanlegg.

Plextor ConvertX - fra TV til DivX i maskinvare


ConverteX er som alle andre ordinære TV-kort/bokser beregnet på vanlige analoge kabelanlegg. Har du satellitt eller digitalt kabelTV må du ha en helt annen løsning.

Plextor ConvertX - fra TV til DivX i maskinvare


Det er analoge innganger for lyd, komposit og S-video på forsiden, samt et par lysdioder som lyser når det er koblet til strøm og USB og boksen er klart til bruk/opptak.

Installasjon

Vi fulgte bruksanvisningen til punkt og prikke, og installerte driverne før vi koblet til boksen.

Så installerte vi de to programmene fra InterVideo som følger med: WinDVR 5, for å se på og ta opp TV/Video og WinDVD Creator 2 for opptak, redigering og brenning av DVD/VCD. Omstart er nødvendig etter disse installasjonene.

Alt foregikk uten problemer på begge PCene vi testet på.

Ved første start av WinDVR blir vi bedt om å gå til siden for innstilling av kanaler. Dette skjer automatisk, og tar noen minutter. En del kanaler ble registrert flere ganger, og det skilles ikke mellom krypterte og åpne kanaler. Navn på kanaler registreres heller ikke, de må legges inn manuelt.

I bruk

Det første man stusser over er at det tar et halvt minutt fra man dobbeltklikker på WinDVR-ikonet før programmet er ferdig med å starte opp og man har lyd og bilde. Det skjedde på begge PCene vi testet på.

Deretter merkes det at vi er litt bortskjemt med vårt Leadtek-TV-kort. ConvertX bruker nesten ca 0,8 sekund mens vi ikke klarer å registrere tiden på programskift hos Leadtek-kortet – det skjer helt umiddelbart.

Plextor ConvertX - fra TV til DivX i maskinvare


Men når vi først er inne på ønsket kanal, så er bildekvaliteten helt glimrende, helt i klasse med de beste vi har testet fra Hauppauge og Leadtek.

Lydkvaliteten er også helt topp, uten nivåproblemer eller merkbar forvrengning.

Opptak

Det er en mengde ferdige definerte profiler for opptak. De spenner fra høykvalitets MPEG2/DVD til en rekke varianter av DivX og MPEG4 til VCD:

Plextor ConvertX - fra TV til DivX i maskinvare


Kvaliteten er avhengig av hvilken profil du velger, og det er også mulig å definere egne profiler.

Skal du redigere materialet er det selvsagt best å velge MPEG2, skal du bare se på et program ved en senere anledning, sparer du mye diskplass ved å velge en lavere oppløsning og bitrate.

DivX-formatet er svært populært, og gir et utmerket resultat. Vi valgte en profil tilpasset vår bærbare videospiller Archos Gmini. Den var det bare å overføre rett til spilleren etter opptak, og avspillingen på Gmini var perfekt. Her kommer ConvertX til sin rett - ingen bortkastet tid på konvertering!

Det er også mulig i brenne rett på DVD med WinDVD Creator, bruker du DVD+RW kan du også redigere materialet rett på platen uten å laste filene inn på disken. Dette fungerer ok på enkel redigering, som å fjerne reklame osv, men for mer avansert redigering blir det fort litt tungt.

Kompatibilitet med andre videoprogrammer er derimot ikke fullt så oppløftende. Som regel er de "dumme" boksene/kortene uten enkoding i maskinvare, kompatible med mange redigeringsprogrammer, men de "smarte" med egen maskinvare er det verre med.

Men det er ikke noe stort problem å måtte grabbe TV eller video med programvaren som følger med de smarte boksene, og så importere filene i dine favorittprogrammer.

Konklusjon

Bortsett fra treg innlastning og litt slapt kanalskifte, er dette en utmerket løsning.

Kvaliteten er utmerket, det er stor fleksibilitet i formater og du kan bruke PCen til andre oppgaver selv om du tar opp TV eller brenner direkte til DVD. CPU-belastningen lå på rundt 40% ved brenning direkte til DVD på den ene testmaskinen, som er utstyrt med en beskjeden Celeron på 2,4 GHz.

Importør er EET, prisen er 1 750 kroner i nettbutikker.