Plextor-converter ferdig testet

Nå har vi sjekket ut mulighetene i pakken fra Plextor, grabbet, redigert og brent forskjellige formater. Her kommer den endelige dommen

Redigering av video er antagelig den tyngste oppgaven en PC blir satt på. Filene er enormt mye større enn andre datafiler, og endringer i deler av filen har som regel konsekvenser for hele datastrukturen i redigeringsprogrammet.

Prosessering av video er både tidkrevende og komplisert i seg selv, og i en spillefilm eller andre videoopptak blir det i tillegg så mye som skal prosesseres.

Derfor er ekstra prosesseringskraft kjærkomment, men en boks løser ikke alle problemer.

Her kan du lese vårt førsteinntrykk av ConvertX

Hva trenger du?

Hvilken maskinvare som er mest nyttig kommer an på bruksområdet. Skal du overføre VHS-video til DVD? Skal du lage video for publisering eller distribusjon på nett? Skal du redigere video og lage DVD med menyer?

Det finnes ikke billige løsninger som dekker alle disse behovene.

Plextor ConvertX er laget for å gjøre det enklere å overføre ferdige videoprogrammer til PCen.

Skal du først og fremst redigere video, så hjelper ikke denne boksen, da er det helt andre løsninger som skal til.

Når ConvertX er nyttig

Det som fungerer veldig bra med løsningen fra Plextor, er direkte overspilling av ferdig materiale til DVD eller VCD. Det innebærer at det eneste du skal gjøre i ettertid er å skrive inn tittelen og velge hvilket miniatyrbilde fra filmen som skal stå i den automatisk genererte menyen.

Hvis du vil lage en mer avansert meny, med kapittelmerker og en mer omfattende meny – da er ikke dette noen god løsning.

Dette er nemlig ikke mulig å gjøre med programvaren som følger med. Det er bare mulig å redigere hovedtittelen, miniatyrbilde og bakgrunnstema når utgangspunktet er en direktebrent DVD.

Meny og kapittelmerker krever enten en annen programvare, f.eks. Ulead Movie Factory eller ShowBiz, eller at du overfører videoen til harddisk i DVD-kompatibelt format, i stedet for direkte til DVD.

Etter vår erfaring er dette totalt sett en mer fornuftig arbeidsmetode, siden det er forferdelig tregt å redigere direkte på en DVD+RW plate. Det oppleves spesielt tregt fordi det er mye ventetid underveis, både under manøvrering i filmen og ved innhenting av data.
Ved overføring til harddisk har alle programmer langt raskere respons, og ventetiden er bare ved selve opptaket og ved den endelige generering av datafilene og selve brenningen. Og da kan man jo gjøre noe annet.

Hva med DivX og MPEG-4?

Her er det ingen muligheter for å brenne datafilen direkte til optisk plate. Derfor er ConvertX først og fremst veldig nyttig og tidsbesparende hvis målsettingen er at du skal overføre et ferdig redigert videoprogram til en fil på harddisken.

Eventuell brenning av filen må du så gjøre etterpå, som en separat prosess. Men det tar jo ikke så mange minuttene med dagens raske DVD-brennere.

Konklusjon

Navnet på boksen er ConvertX, og det forteller egentlig hva løsningen tilbyr – sanntids overføring av ferdig redigert materiale.

Kvaliteten er utmerket, og vi opplevde ingen nykker under testingen. Både egne opptak og kjøpefilmer på VHS ble overført uten problemer.

Programvaren er derimot ikke like spennende, her foretrekker vi andre løsninger, noen av disse følger jo med DVD-brennere, riktig nok ikke med Plextors siste modeller, som leveres med samme programvare som ConvertX - WinDVD Creator.

Er det først og fremst redigering du vil drive med, er ikke denne boksen til noe hjelp i den prosessen. Derimot gjør den det mulig å overføre video problemfritt til harddisk mens du bruker PCen til andre oppgaver.

Her kan du lese vårt førsteinntrykk av ConvertX samt pris og annen info