Plextor bryter fartsgrensen

Med høyere hastighet og bedre teknologi, håper Plextor å øke sin markedsandel i CD-brennermarkedet. Deres nye brenner kan svi av en CD-RW på litt over syv minutter.

Plextor 12/10/32A skal kunne komme opp i en hastighet på 10X på CD-RW, noe som er meget imponerende. I tillegg har den 12X på CD-R og 32X lesing. Deres forrige modell var på 4X CD-RW som hos de fleste andre på markedet. Denne økningen gir derfor et betydelig forsprang.

For hjemmebrukere betyr denne fartsøkningen mye. Når du kan mer en halvere tiden på backup blir det straks mye lettere å sikre dine data. I tillegg er dette den første av Plextors brennere med BURN-Proof-teknologien. Dette gir brukeren mulighet til å brenne CDer i bakgrunnen, mens man jobber videre med andre ting.

BURN-Proof gir en ekstra sikkerhet mot feil i brenningen. Hvis det skulle skje et avbrudd i datastrømmen til bufferen stopper den å brenne, og venter til bufferen har fått riktig data. Så fortsetter den å brenne videre. Dermed reduseres muligheten for feil betraktelig, som vi fant ut i vår test av en annen brenner med denne teknikken. Dette kan du lese om i denne artikkelen.

Produsenten melder at brenneren har en gjennomsnittlig aksesstid på 150ms og at overføringshastigheten maksimalt kan oppnå 16,6 MB per sekund. Den blir levert som en standard intern CD-brenner med E-IDE (ATAPI), og har en egen buffer på 2 MB.

Distributøren Electronic Equipment Trading har fått brenneren inn på lager, og du kan kjøpe den hos din forhandler til ca kr 3.530 (inkludert mva) i følge distributøren.

Så snart vi mottar modellen fra distributøren, vil vi publisere testresultatene i vår CD-brennertest.