Plextor 24/10/40TA

Nå er den kommet, brenneren som skal overgå alt. Det gjør den også, hvis den får servert de riktige platene.

Plextor 24/10/40TA
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Vi har ventet med spenning på denne brenneren, siden den har vært annonsert en stund, og er den første 24x-brenneren vi har hatt til test. 24x er en imponerende hastighet, men forskjellen i brennetid blir jo stadig mindre.

LES OGSÅ:

Vi brukte brenneren i noen dager før vi begynte selve testingen, og brenneren oppførte seg helt eksemplarisk. Vi kopierte forskjellige formater, brant alt fra Video-CD til sikkerhetskopier – alt ble utført helt eksemplarisk. Og ikke minst raskt og greit.

Men vi opplevde likevel ikke at det gikk dobbelt så fort som på vår eksisterende 12x-brenner. Dette skyldes selvsagt at selve brenningen ikke alltid utgjør den største delen av hele prosessen. Start av brennerprogram, manøvrering for å finne og sette sammen filer osv. – dette tar ofte minst halve tiden av den totale prosessen. Derfor vinner du i slike tilfeller bare 25% selv om brennehastigheten dobles…

Hvis det derimot er snakk om ren kopiering eller brenning av allerede definerte filsett, blir gevinsten selvsagt høyere.

Nye finesser

Brenneren kommer med Nero 5.5 i en utgave som er hardkodet til bare å støtte brennere fra Plextor. I tillegg følger det med verktøykassen Plextools, som håndterer både oppsett og enkel bruk av brenneren.

For å sikre seg mot avbrudd i datastrømmen er den utstyrt med BurnProof. Dette gjør det mulig å ta opp tråden igjen hvis bufferen skulle gå tom for data under skriving.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg finner vi en ny finesse som kalles PowerRec II. Den overvåker brenneprosessen og justerer hastigheten automatisk for optimal kvalitet, i følge spesifikasjonene.
Det fikk vi erfare under testingen, skulle det vise seg.

Følsom på media

Vi tester alle brennere med en image-fil som har vært den samme siden DinSide startet. Platene derimot har variert, etter som brennerne har blitt raskere og mer krevende.
Den første platen vi testet i Plextoren hadde en kapasitet på 80 minutter. Her klokket vi brenningen av testfilen vår inn på 5 minutter og 27 sekunder, som var langt fra imponerende. Det tilsvarer en 16x brenner, og vi hadde jo ventet oss noe mer.

Vi testet så på CD-R platen som fulgte med i pakken, og da ble det mer fart i sakene.
Nå brukte den bare 3 minutter og 50 sekunder! Det er over et halvt minutt raskere enn 20x-brenneren fra Ricoh.

Vi brant en gang til på en ny 80 minutters plate, og tiden ble denne gangen på 5 minutter og 21 sekunder.

På en ordinær high-speed 74 minutters plate brukte den nye Plextoren 4 minutter og 26 sekunder, som tilsvarer ytelsen til Ricoh 20x brenneren.

CD-RW ytelse som tidligere

10x er stadig den raskeste hastigheten for CD-RW, her har det ikke skjedd noen endringer. Brenning av CD-RW gikk på 8 minutter og 14 sekunder, litt svakere enn 16x-modellen. Slettingen tok derimot mye lenger tid, hele 42 sekunder.

Lesehastigheten uendret

Plextor 24/10/40TA

Forgjengeren leste også med 40x hastighet, og her har det ikke skjedd noen endringer. Kurvene for lesehastigheten er identisk på denne, forgjengeren og Ricoh 20x-brenneren.

Lynrask ripper

Rippingen av vår musikkCD var derimot raskere enn på tidligere modeller fra Plextor. 2 minutter og 30 sekunder ble brukt, noe som er identisk med Ricoh og 10 sekunder raskere enn 16x-brenneren fra Plextor.

Konklusjon

Dette er state-of-the-art brenneren pr. i dag. Den er raskest, den er stillegående og den er stabil. Det eneste er at den er litt mer kresen på media enn tidligere modeller. Dersom du velger media som garantert klarer 24x brenning blir det sannsynligvis ikke noe problem. Vi kommer tilbake til mer testing av dette, på nye høyhastighetsmedia, i løpet av kort tid. Da vil vi få bekreftet vår mistanke om at denne Plextor-brenneren blir den nye testvinneren.

Rasedyr må jo ha riktig fôr...