Plexidrone – dronen som følger deg

Kan styres med smarttelefon og krasjer ikke.

<strong>ETT MINUTT:</strong> Plexidrone skal være enkel å montere og kan fly inntil 70 km/t med et kamera på slep. Foto: DreamQii
ETT MINUTT: Plexidrone skal være enkel å montere og kan fly inntil 70 km/t med et kamera på slep. Foto: DreamQii Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange har nå fått øynene opp for å bruke såkalte droner: Små «helikoptre» man kan styre på samme måte som en fjernstyrt bil. Spesielt etter at dette nå er blitt tillatt uten spesiell tillatelse.

Etter hvert finnes de i alle former og farger, og de mest avanserte lar deg montere på et kamera slik at du kan filme fra vinkler du ellers ikke hadde klart.

PlexiDrone er et nytt folkefinanseringskonsept som har fattet stor interesse på Indiegogo, der skaperne tidligere denne uken allerede hadde raket inn mer enn det tredoble av de 100.000 dollarne de ba om i utgangspunktet.

Fristet til å bli med på folkefinansiering? Merk at det ikke alltid går som ønsket...

Settes sammen på ett minutt

I følge kampanjesiden skal det være svært enkelt å montere Plexidrone, der man går fra løse deler til ferdig konstruksjon på ett minutt. Dronen veier 1,3 kilo og måler 38x38x13cm i montert tilstand.

I SEKKEN: Skaperne har også laget en egen sekk med hardt skall som huser alle delene. I følge dem tar det ett minutt å sette sammen Plexidrone.
I SEKKEN: Skaperne har også laget en egen sekk med hardt skall som huser alle delene. I følge dem tar det ett minutt å sette sammen Plexidrone. Vis mer


Maksimal last er oppgitt til ett kilo, og det vil derfor være uproblematisk å huke på en slingrebøyle med et GoPro-kamera eller lignende.

Full 360-graders video

En litt spesiell del av konstruksjonen av Plexidrone er landingsbena, som vippes opp når enheten er i lufta. Derfor vil du ikke havne i situasjoner der du filmer deler av dronen mens den flyr.

FERDIG: Slik ser Plexidrone ut når den er montert. Legg merke til landingsbena som trekkes opp på sidene. Foto: DREAMQII
FERDIG: Slik ser Plexidrone ut når den er montert. Legg merke til landingsbena som trekkes opp på sidene. Foto: DREAMQII Vis mer


APP: Plexidrone styres med en app til iOS/Android, der signalet sendes fra en egen hub.
APP: Plexidrone styres med en app til iOS/Android, der signalet sendes fra en egen hub. Vis mer


Dronen kan styres med en vanlig RC-kontroller, eller med en app på iOS/Android. Kommunikasjonen går da mellom telefonen og en såkalt Plexihub, som igjen har en rekkevidde på 1000 meter til dronen. Med denne huben kan du for øvrig styre flere enn én Plexidrone.

Les også om Nixie, som flyr og filmer

Mange avanserte funksjoner

Via appen kan du gjøre flere ting. Én av funksjonene heter enkelt og greit «follow me» og sørger for at dronen følger etter deg, slik at du for eksempel kan lage en actionvideo av at du står på ski ned en fjellskrent.

Plexidrone kan dessuten programmeres til å fly en forhåndsdefinert løype, inkludert hastighet, høyde, avstand fra objektet den skal følge og så videre.

FØLG: Trykker du på knappen, følger Plexidrone etter deg.
FØLG: Trykker du på knappen, følger Plexidrone etter deg. Vis mer


Kolliderer ikke

Via sensorer i dronen har den også innebygd antikollisjon slik at den automatisk unngår å krasje med hindringer i veien.

Maksimal flyhastighet er oppgitt til 70 km/t og flytiden fra 15-35 minutter, avhengig av hastighet og luftmotstand.

Under ser du promo-videoen fra Plexidrone-skaperne:

Ikke så billig

Så, hvor mye vil herligheten koste? De som backer produktet på Indiegogo får en såkalt «starter»-pakke for 699 dollar, som inneholder selve dronen, huben, batteri og lader. For hundre dollar ekstra får man også en slingrebøyle slik at man kan styre kameraet man monterer på, uavhengig av dronen.

Nordmenn må i tillegg legge på 50 dollar i frakt, så total prislapp med frakt, moms og fortollingsgebyr blir altså drøye 6.000 kroner for starter-pakken. I tillegg kommer kamera.

Handle fra utlandet? Finn ut hva det koster med netthandelskalkulatoren

VÆR OPPMERKSOM:
Når du «kjøper» produkter på folkefinanseringstjenester som Kickstarter, Indiegogo med flere, er du i utgangspunktet med på å finansiere utviklingen av et produkt. Derfor har du ingen garanti for at sluttproduktet blir slik det er annonsert, eller at det blir noe av i det hele tatt. På generell basis råder vi deg derfor til ikke å bruke penger du ikke har råd til å tape på slike tjenester.

Les også: Her er våre erfaringer med folkefinansering