Plex - et briljant mediesenter

TEST: En godbit for alle Mac-brukere, og vi ser ikke bort i fra at en Windows-versjon er på vei.

Vi har sjelden sett en mer elegant mediesenterløsning enn Plex.
Vi har sjelden sett en mer elegant mediesenterløsning enn Plex. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lokalt innhold kombineres med nettinnhold på en svært elegant måte i Plex, som i likhet med Boxee.tv er basert på Xbox Media Center; programvaren for den første Xboxen som gjorde at mange ble fristet til å modifisere konsollen sin.

Xbox Media Center-programvaren er for øvrig også "offisielt" tilgjengelig på både Mac, Linux og Windows, men denne er i all hovedsak basert på lokalt innhold og ikke like elegant integrert mot nettinnhold som Boxee og Plex. Vi vet at en Windows-versjon av Boxee er under utvikling, og antar derfor også at Plex blir å finne på Microsoft-plattformen etter hvert.

Du bør teste ut Plex - selv om du bruker Boxee.tv. I forhold til Boxee mangler Plex de sosiale aspektene med anbefalinger fra venner etc., men tar det igjen i bøtter og spann med tanke på et lekkert og mer funksjonelt grensesnitt, etter vår mening.

Og - begge disse programmene går Front Row en høy gang, som er mediesenterprogramvaren som følger med OS X. Vi skal ikke gjøre noen direkte sammenligninger i denne artikkelen, så hvis du vil lese mer om Boxee.tv, henvises du herved til denne artikkelen:

Boxee.tv - alt på ett sted

Både lokalt innhold og nettinnhold

Plex spiller av nært sagt hva som helst. Du kan se bilder, høre på musikk og se filmer du måtte ha lagret på harddisken, og dette er også koblet mot iPhoto, iMovie og iTunes, i tillegg til at du kan legge til kataloger du eventuelt måtte ha utenfor bibliotekene.

Ikke bare trenger det å være fra den interne disken på maskinen din - du kan importere innhold fra en ekstern harddisk, en annen maskin i nettverket, eller fra en maskin et annet sted på Internett så lenge du har IP-adressen. Alle kataloger prosesseres og overvåkes, og alt går helt automagisk.

Du kan velge blant flere ulike visningsmodi. Her er seriene samlet på nederste linje mens detaljer om serien vises øverst. Du ser også hvor mange episoder du har sett og ikke, og du kan skjule handlingsbeskrivelsen for episoder du ikke har sett. (Vi er forresten veldig glade i Californication i vår redaksjon - sjekk den ut om du ikke har sett den.)
Du kan velge blant flere ulike visningsmodi. Her er seriene samlet på nederste linje mens detaljer om serien vises øverst. Du ser også hvor mange episoder du har sett og ikke, og du kan skjule handlingsbeskrivelsen for episoder du ikke har sett. (Vi er forresten veldig glade i Californication i vår redaksjon - sjekk den ut om du ikke har sett den.) Vis mer


Plex henter automatisk ekstra informasjon fra kjente katalogtjenester, som for eksempel filminformasjon fra imdb.com, eller informasjon om TV-serier fra thetvdb.com og presenterer det på en svært lekker måte. Videofiler kan også spilles av som diskfiler (.iso o.l.) eller direkte fra .rar-filer dersom du har videofiler som er pakket i dette formatet. Programmet støtter også undertekster i de fleste kjente formater.

Ja, Plex henter til og med med tittelsangen til de ulike tv-seriene du måtte ha på harddisken slik at du kommer i riktig humør når du skal velge episode, og har små fiffige funksjoner som for eksempel å skjule handlingsbeskrivelsen dersom du ikke har sett episoden ennå.

Og - du trenger egentlig aldri noe mer enn den lille hvite fjernkontrollen til Mac med fire piltaster og to "action"-knapper.

På neste side ser du hvor elegant nettinnholdet hentes inn, og vi byr også på en stor bildespesial fra Plex.

Plex - et briljant mediesenter

  1. En App Store der alt er gratis