Foreløpig har vi ikke sett bilder av Playstation 4, kun av kontrolleren. Den vil blant annet få et eget felt for berøringsstyring øverst. Foto: Sony
Foreløpig har vi ikke sett bilder av Playstation 4, kun av kontrolleren. Den vil blant annet få et eget felt for berøringsstyring øverst. Foto: SonyVis mer

Playstation 4 får AMD-innmat

En fjær i hatten for et selskap som har slitt i motvind.

Sony bekreftet i natt at fjerde generasjon Playstation kommer til markedet i løpet av året, sannsynligvis nærmere jul. Samtidig ble det presentert en helt ny kontroller med berøringsfelt og share-knapp, samt en rekke nye, kommende spilltitler.

Les om lanseringen hos vårt søstermagasin Playday.

Kan bety gull og grønne skoger?

En av de mest spennende nyhetene når det gjelder maskinvaren, er at Sony har valg å samarbeide med AMD på prosessor- og grafikksiden. Med tanke på hvor mange Playstation 3-enheter Sony har solgt siden lanseringen i 2006, og hvilket potensiale Playstation 4 har markedsmessig, vil dette bety ekstremt mye for den pressede prosessor- og grafikkprodusenten.

Playstation 4 får AMD-innmatLes også: Slik fungerer Playstation 4-kontrolleren

Heftige saker

Prosessoren er en spesiallaget 8-kjerners x86 64 bits variant med kodenavn "Jaguar". Det betyr at den har PC-arkitektur, noe som blant annet skal gjøre det enklere for utviklere å lage spill til den nye plattformen. Kanskje man til og med kan installere Windows på den?

Grafikken er AMD Radeon-basert, foreløpig omtalt som "Next-generation", med hastighet på 1,85 TFLOPS.

Konsollen vil ha 8 GB GDDR5-RAM, noe som er svært mye i konsollsammenheng. For øvrig vil den ha en harddisk av ukjent størrelse, Blu-ray/DVD-drev, USB 3.0-porter, både trådløst (b/g/n) og kablet (10/100/1000 Mbit) nett, samt Bluetooth 2.1-støtte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fortsatt vil konsollen ha HDMI-utgang, samt mulighet for analog, kompositt tilkobling av både lyd og bilde til eldre TV-er. Det vil også være en optisk TOSLINK-utgang med støtte for full surroundlyd.

Vi kommer tilbake med flere detaljer omkring Playstation 4 etter hvert.

Les også: Vil den kunne spille brukte spill? (ITavisen)

Samleside: Playstation