Playstation 3 i ferd med å bli fullverdig datamaskin

Med siste oppdatering kan du blant annet koble til skriver og streame musikk og filmer fra PCene i nettverket.

Med den siste firmware-oppdateringen som ble lagt ut i dag (versjon 1.80) kan du koble til en rekke skrivermodeller fra Epson, slik at du for eksempel skrive ut bilder du har lagret på den interne harddisken.

I tillegg skal det nå være mulig å streame innhold fra såkalte DLNA-kompatible enheter trådløst eller med kabel, for eksempel PCer i lokalnettverket. Det skal også være mulig å aksessere PS3en via en håndhold Sony PSP (Playstation Portable) over Internett etter å ha oppgradert.

Playstation 3 i ferd med å bli fullverdig datamaskin


Oppskalerer

Den nye oppdateringen har også noen andre interessante forbedringer, blant annet skal den sørge for å oppskalere gamle Playstation og Playstation2-spill til 1080P (HD-oppløsning) på kompatible TVer, vel og merke dersom den er tilkoblet ved hjelp av HDMI-kabel.

Også DVD-filmer skal nå kunne oppskaleres til 1080p.

Kjører Ubuntu

Fra før er det mulig å koble til standard tastatur og mus via USB eller trådløst via Bluetooth, du kan surfe på nettet og chatte med andre. Snart åpner også Home - en virtuell verden for PS3-brukere. Du kan også installere Linux på konsollen, for eksempel Ubuntu 7.04. Dermed kan konsollen brukes som en vanlig datamaskin.

Du laster enklest ned og installerer den nye oppdateringen direkte fra Playstation 3 sitt innebygde menysystem, eller når den blir tilgjengelig fra www.playstation.com

Kilde:
DailyTech