PlayStation 3 i 2002?

NYHET: Ryktene er allerede i gang om en oppfølger til Sonys PlayStation 2-konsoll. Nylig ble spesifikasjonene til grafikkbrikken offentliggjort.

Mye tyder på at PlayStation 2, som hadde norsk premiere i fjor høst, ikke blir den suksessen Sony hadde håpet på. Riktignok er konsollen kjempepopulær, men flere utviklere klager på hvor vanskelig det er å programmere spill for maskinen, og mange brukere har hatt tekniske problemer med den. Dessuten er ikke PlayStation 2 fullt så teknisk overlegen lenger, og snart får den kraftig konkurranse i form av X-Box fra Microsoft.

Mye raskere

Simplex Solutions, som er sentrale i utviklingen av neste genrasjon Playstation, offentliggjorde nylig noen av spesifikasjonene til grafikkbrikken som kan bli kjernen i PlayStation 3. Denne skal være betydelig kraftigere enn forgjengeren og skal ha støtte for hele 256 MB RAM – en ganske stor forskjell fra de stakkarslige 32 MB PS2 har.

Grafikkbrikken skal kunne behandle 75 millioner polygoner i sekundet – med teksturer, og ha en fillrate på 1,2-2,6 gigapiksler i sekundet. Minnebåndbreddet vil være på hele 48 GB per sekund. Disse spesifikasjonene er også mye høyere enn kapasiteten til PS2, som klarer 75 millioner polygoner i sekundet (uten teksturer), samt har et minnebåndbredde på 3,2 GB i sekundet.

Ifølge selskapet er Sony fornøyd med produktet, hvilket betyr at den muligens vil bli brukt i et produkt som kommer i nærmeste fremtid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingenting er offisielt

Sony har selvsagt ikke gitt noen offisielle uttalelser angående lansering av en oppfølger til PS2, og kommer nok heller ikke med noe nærmere informasjon på en stund. Men mye tyder på at en ny konsoll fra Sony kan komme i butikkene så tidlig som i 2002. Konkurranse fra X-Box er nok hovedgrunnen, og lanseringen av en ny Emotion Engine-prosessor, samt en ny utviklingspakke for PlayStation i 2002 kan jo henge sammen med lansering av en helt ny konsoll.

Sannsynlig eller ikke; i konsollverden tar det gjerne litt tid før et produkt blir erstattet med et nytt. Et bra eksempel er de fem årene det gikk mellom den første og andre PlayStation-utgaven. Det er forståelig at det tar tid å etablere en bruker- og programvarebase for en konsoll, og å lansere et nytt produkt så kort tid etter det forrige er ikke alltid et sjakktrekk. Sonys konsoller er riktignok bakoverkompatible.

Det blir uansett interessant å følge med på hva som skjer med PlayStation 3. Vi får nok ikke se noe offisiell informasjon på en stund, men kommer tilbake til saken så snart mer informasjon er tilgjengelig.

Kilde: The Register