PlayStation 3 flytter grenser

Los Angeles (DinSide Data): Vi har akkurat sett på hvordan spill på PlayStation 3 kommer til å se ut, og grafikken er rett og slett utrolig. Les mer om Sonys kongekonsoll!

PlayStation 3 flytter grenser


Xbox 360 ser veldig bra ut, og vi er helt klart spent på Nintendos Revolution. Men hva med Sony? Etter en rask visning av kapasiteten til PlayStation 3 er vi overbevisst: Denne maskinen blir en garantert megasuksess.

Riktignok er det mye som fortsatt er uvisst om maskinen. Vi vet faktisk ikke hvilke spill som faktisk kommer til konsollen når den lanseres en gang i 2006. Men vi har sett maskinvaren, vet hvor kraftig den er og hvor lekkert den ser ut, og nå har vi også sett en hel del ekte spillklipp.

Grafikken PlayStation 3 klarer å produsere er ubeskrivelig bra. Ord kan ikke forklare hvor realistisk og vakkert det ser ut. Flere ganger under visningene trodde vi rett og slett at det var enten TV-opptak vi så på, eller forhåndsrendrede klipp som for bare noen år siden hadde krevd en supercomputer som bare NASA har råd til.

Blant demoene som ble vist var en scene fra utviklerne bak the Getaway som viste området rundt Piccadily Circus i London. Kameraet zoomet inn og ut og viste oss dagligdags liv i gatene, biler som kjører rundt og mennesker på tur. Innholdet var ikke spektakulært, men grafikken var meget bra. Vi så også klipp fra noe som ser ut til å være en oppfølger til den noe skuffende Killzone – men denne gangen så det mer ut som en film med ekte skuespillere enn et dataspill. Klippene vi så viste relativt forutsigbare scener av Hellgast-soldater, eksplosjoner og blodige soldater. Greit nok det, men detaljnivået var rett og slett sinnsykt. Trodde du Doom III eller Half Life 2 hadde bra grafikk? Glem det, PlayStation 3 viser oss fremtiden til digital underholdning.

PlayStation-pappa Ken Kutaragi og PS3
PlayStation-pappa Ken Kutaragi og PS3 Vis mer


Utviklerne bak den populære rallyserien WRC jobber også med et nytt bilspill til PS3 som heter MotorStorm. De viste oss spektakulær kjøring gjennom gjørmete omgivelser. Gjørme sprutet over hele frontruten, bilen ristet så voldsomt at vi nesten ble bilsyke. Nok en gang en fantastisk imponerende opplevelse.

Til slutt – et nytt Formel 1-spill, som vi først trodde var ekte TV-sending, så ekte så det ut.

Andre spill som med sikkerhet kommer til PS3 er Devil May Cry 4, Gran Turismo 5 og Tekken 6.

Vårt søsternettsted, IT Avisen, har lagt ut videoklipp fra flere av disse spillene, samt Xbox 360-spill. Se videoene her!

PlayStation 3 flytter grenser


Vi er fortsatt overveldet av det vi så, og vet nå at PS3 kommer til å skape verdener vi kunne bare drømme om for et par år siden.

Det er fremdeles en del vi ikke vet om PS3. Hva slags online-tjenester maskinen vil ha er fremdeles ikke avklart, og på det området har Xbox 360 definitivt overtaket. Dessuten er det jo muligens et helt år til det overhodet kommer i butikkene. Men vi kan knapt vente, PS3-visningen er vårt foreløpige høydepunkt av E3-messen.

Tilbake til E3-forsiden

[Ugjyldig objekt (debatt)]