PlayStation 2 om ett år

Sony har nå avslørt detaljer om sin nye underholdningsmaskin, komplett med pris, utgivelsesdato og utseende. Dette er maskinen som skal revolusjonere hjemmeunderholdning.

Selv om spillkonsoll-nyheter ikke er det vi er mest opptatt av i DinSide Data, er denne nyheten såpass viktig at vi bestemte oss for å gjøre et unntak. Ryktene om en oppfølger til Sonys fenomenalt suksessrike PlayStation har versert i mange år, og det er først nå at det foreligger en 100% offisiell melding fra produsenten. Selv om teknologien PlayStation 2 baserer seg på har vært kjent i noen måneder allerede, har vi endelig fått vite detaljer om maskinens utrustning og utseende.

For det første kommer maskinen faktisk til å hete PlayStation 2, etter mange spekulasjoner. For det andre vil den være tilgjengelig allerede 4 mars neste år (dette er dessverre bare i Japan). Europeiske og amerikanske kunder må forberede seg på mer venting, siden den vestlige utgivelsesdatoen ikke er fastsatt, men anslås til høsten 2000. Prisen i Japan vil ligge på omtrent 2800 kr, men dette er lite relevant for det europeiske markedet, hvor prisen ikke er bestemt.

Mørk og lekker

Sony tar med PlayStation 2 et steg mot en ny type underholdningsplattform. Her skal mest mulig kombineres, og på kjøpet får du muligheten til å spille DVD-filmer og musikk CDer i tillegg til spill. Maskinen støtter også spill laget for den originale PlayStation, så ikke kast dem enda!

Sony har også store planer for internett-tilkobling gjennom den innebygde PCMCIA-porten. I tillegg har maskinen mulighet til å tilkoble mye eksternt utstyr, takket være to USB-porter og en FireWire-port.

Utseendemessig er PlayStation 2 også en innovasjon, den kan nemlig settes opp horisontalt eller vertikalt. Designet er moderne og lekkert, med alle inngangene og CD-skuffen plassert foran. Det følger med en kontroller (praktisk talt lik de gamle Dual Shock-padene) og et minnekort som rommer 8 MB data, og har 250 ganger raskere aksesshastighet enn tidligere PSX-minnekort.

Mye programvare

Sony har inngått avtale med ikke mindre enn 167 spillutviklere, og flere titler er på gang. På lanseringsdatoen vil hele 12 spill være tilgjengelige, blant annet nye Tekken, Gran Turismo og Street Fighter-spill. Spillkonsoller har alltid vært avhengige av støtte fra uavhengige utviklere, og dette har tydeligvis Sony fått nok av. Med et godt utvalg av kvalitetsspill er PSX 2 garantert en suksess på lik linje med den originale PlayStation, og Sonys planer om å kombinere flere underholdningsplattformer i en boks ser ut til å holde interessen oppe. Derfor ser vi fram til lanseringen av maskinen, selv om det er lenge til…