PlayStation 2 lansert!

NYHET: Med en storstilt lanseringsfest torsdag kveld har PS2-feberen nådd Norge. Et annet spørsmål er om du faktisk får tak i maskinen…

PlayStation 2-hysteriet har vel de fleste fått med seg. Fra den japanske lanseringen i mars i år, der én million eksemplarer ble solgt i løpet av første helgen, frem til den amerikanske premieren for en måned siden, der alle de 500.000 maskinene ble revet bort med en gang.
PlayStation 2 er, som de fleste vet, oppfølgeren til den svært så populære PSX-konsollen, som har vært på markedet siden 1995 – og solgt i mer enn 75 millioner eksemplarer. Den nye maskinen har meget gode grafikkegenskaper, en innebygd DVD-spiller og muligheter for utbygning via USB og iLink. Senere blir det mulig å sette inn en harddisk og et modem for internettilkobling.

Nå i Norge

Under lanseringen fikk vi se en kort kampsport-oppvisning
Under lanseringen fikk vi se en kort kampsport-oppvisning Vis mer

Den europeiske lanseringen er meget omfattende og betydelig større enn tidligere konsollanseringer. 33 spill vil være tilgjengelige ved introduksjonen, og nesten 100 ved utgangen av mars 2001.
PS2-pakken inneholder foruten maskinen, i tillegg én Dual Shock 2-gamepad, AV-kabel, strømkabel og én demo CD. Prisen i Norge er satt til 4.499 kroner inkludert moms.
Det er også fullt mulig å kjøpe tilleggsutstyr som ekstra gamepad (359 kroner), minnekort (399 kroner), multitap (som lar deg koble sammen flere gamepads – 529 kroner) og S-Video kabel for forbedret bildekvalitet (279 kroner).
Spillene som blir lansert samtidig med konsollen inkluderer Tekken Tag Tournament, Ridge Racer V, Unreal Tournament, Timespiltters og FIFA 2001. Prisene på spillene ligger på ca. 549 kroner.
Den norske distributøren Egmont Interactive satser mye på å gjøre PS2 til en enda større suksess enn forgjengeren. Mye penger brukes på reklamekampanjer og annonser, og du skal garantert få merke at PlayStation 2 har landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kun 25.000

Gran Turismo 2000 kommer ikke før 2001...
Gran Turismo 2000 kommer ikke før 2001... Vis mer

Det største problemet blir faktisk å få tak i en maskin. Sony påstår at de ikke klarer å produsere nok maskiner til å tilfredstille den enorme etterspørselen – kun 500.000 enheter var tilgjengelige ved lanseringen i USA, og samme antall har nå ankommet Europa. Skandinavia må nøye seg med 25.000 eksemplarer, hvorav omtrent 6-7.000 finner veien til Norge. Dette betyr at det meste sannsynligvis vil forsvinne fra hyllene i løpet av de første dagene. I januar neste år kommer det noen flere maskiner, men neste store parti med PS2 blir ikke tilgjengelig før mars 2001.
Når du leser dette, har PlayStation 2 vært i Norge i omtrent ett døgn – og har du ennå ikke anskaffet deg en maskin må du nok smøre deg med tålmodighet.