Planlegg Ruter-reisen med Google Maps

God nyhet for alle som skal reise kollektivt i Oslo.

Nå blir det enkelt å finne ut hvordan du reiser kollektivt i Oslo ved hjelp av Google Maps. Foto: Kirsti Østvang
Nå blir det enkelt å finne ut hvordan du reiser kollektivt i Oslo ved hjelp av Google Maps. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Google Maps har lenge hatt en funksjon som viser avgangstider og annen ruteinformasjon om offentlig transport i en rekke storbyer.

Det vil si at når du skal finne ut hvordan du kommer deg fra ett sted til et annet, så kan du få opp en beskrivelse som viser hvordan foretar reisen ved hjelp av buss, t-bane og så videre.

Frem til nå har denne tjenesten vært lite utbredt i norske Google Maps. Kollektivselskapet Kolumbus har levert informasjon for Stavanger-regionen, men det har vært alt.

Les også: Spar penger med nye Google Maps

Enklere for dem som ikke er godt kjent

Nå melder imidlertid Google at de har inngått samarbeid med Ruter om å få reisetider for kollektivtrafikken i Oslo-området rett i Google Maps.

Det betyr at dersom du skal finne ut hvordan du kommer deg fra Oslo City til Holmenkollen, så vil Googles kartjeneste vise deg hvilken t-bane du skal reise med, hvordan du kommer deg til nærmeste holdeplass og når neste avgang er.

- Ruter ønsker å gjøre det lettere å reise kollektivt og derfor er vi glade for å kunne bidra med våre data til andre aktører som også jobber for å gjøre kollektivtrafikken enda lettere tilgjengelig for de som reiser med oss, sier administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen, i en pressemelding.

Rutetidene for Oslo-området er tilgjengelig i Google Maps i både webversjonen og mobilappene. Fordelen med å bruke sistnevnte i stedet for Ruters egen app, er at man med Google Maps kan søke opp steder, f. eks. Oslo City, uten å kjenne til adresse eller stoppested.

Er man ikke så godt kjent i hovedstaden, er dermed Googles karttjeneste mest behjelpelig.

Slik ser det ut når man søker opp reiserute via kollektivtrafikken i Google Maps på iOS (venstre) og Android (høyre). Foto: Kirsti Østvang
Slik ser det ut når man søker opp reiserute via kollektivtrafikken i Google Maps på iOS (venstre) og Android (høyre). Foto: Kirsti Østvang Vis mer


Les også: Se trafikken i norske Google Maps

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!