Plagsomme Flash-lyder

Hei,

På nettaviser og lignende kommer jeg stadig vekk over annonser som gir lyd fra seg når du fører musen over dem. Det er sikkert greit for mange, men jeg bruker PC'en som musikkmaskin, og har ofte volumspakene på topp.

Dette har ført til at et par av Norges tabloidaviser nesten har klart å gi meg hjertestans når ulyder brøler uventet ut av høyttalerne under morgenkaffen.

Jeg vet at dere tenker; "Kan ikke tosken huske å skru ned?" - Eller at jeg burde heller gå til legen for å få Valium, - Nei takk! - Jeg VIL bare ikke ha lyder fra annonser i ørene mine fra browseren! Hjææælp! (Jeg bruker Firefox)

Hilsen Ola

Datadoktoren svarer

Hei Ola,

Du er ikke alene om å nære stygge tanker om Flash-annonser med lyd - som ofte spiller selv om du ikke er over dem med musen. Det er til og med ganske vanlig å bevege musen rundt på en nettside, som også kan starte opp lydavspillingen.

Men det finnes ingen metode til å skru av lyden i Flash-spillerne. Selv om dette er noe brukerne har krevd i årevis, tipper jeg at annonsørene vinner lettere frem både der og her.

Den mest brukte løsningen er å bruke to nettlesere - den ene med Flash installert, og den andre uten. For min del bruker jeg Internet Explorer til å se på nettsider som krever Flash, mens Firefox tar seg av den daglige websurfingen uten å ha Flash installert i det hele tatt - og da slipper jeg mange Flash-lyder, da!

Se også ITavsen: Slik dreper du lydannonser

Lykke til!

Hilsen

Datadoktoren

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Les alle spørsmål og svar