Pixlr lansert for Mac og Windows

Gratis bilderedigering – enkel i bruk.

ENKELT: Pixlr er et gratis bilderedigeringsprogram med funksjoner tilstrekkelig for de fleste. Foto: AUTODESK
ENKELT: Pixlr er et gratis bilderedigeringsprogram med funksjoner tilstrekkelig for de fleste. Foto: AUTODESK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Photoshop er for de fleste synonymt med bildebehandling, men ikke alle har behov for de utallige funksjonene Adobe-programmet har å by på.

Det finnes mange gratis- og mindre kostbare alternativer. En av gratisalternativene har lenge vært Pixlr, som til nå har vært tilgjengelig direkte via en nettleser. Programmet finnes også som apper til Android og iOS.

Les også: Ti gratis Photoshop-alternativer

Vi tok en titt på Pixlr allerede i 2012. Omtrent samtidig så vi på Android-appen og tidligere i år på den nye utgaven av nettleser-appen.

Frittstående programmer

Nytt er nå at Pixlr har lansert frittstående programmer for Mac og Windows, som gjør at du ikke lenger trenger å bruke det via nettleseren. Det gir også rom for mer kraftige funksjoner enn før.

Du kan laste ned programmet gratis og ta det i bruk umiddelbart. Ved å registrere en konto hos Pixlr vil du også låse opp mer funksjonalitet, og ønsker du å ta den helt ut, finnes det en abonnementsløsning til 15 dollar i året (drøye 90 kroner) som gir deg enda flere funksjoner.

KOSTER: Maskeringsverktøyet er tilgjengelig for pro-brukere.
KOSTER: Maskeringsverktøyet er tilgjengelig for pro-brukere. Vis mer


Enkelt i bruk

ENKELT: Alle effekter har en forhåndsvisning før du påfører dem.
ENKELT: Alle effekter har en forhåndsvisning før du påfører dem. Vis mer


Pixlr er ikke ment som noen «Photoshop-killer», men har allikevel godt nok med funksjoner til å være tilstrekkelig for hvermansen; i hvert fall i en verden der Instagram og retro-effekter fortsatt er hipt.

Ved siden av grunnleggende funksjoner som beskjæring, fjerning av røde øyne, korrigering av farger og den slags, finnes i tillegg et utall filtre, rammer, effekter og den slags, i tillegg til at man har muligheten til å skrive og legge på «klistremerker».

Les også: Her finner du gratis fonter

Programmet er svært enkelt i bruk, der menyen på venstre side har ulike knapper for ulike funksjoner. Klikker du på en av dem, åpnes en ny kolonne med valgmuligheter, og om du ønsker å påføre en effekt, får du en liten forhåndsvisning allerede før du trykker. For hver effekt har du også muligheten til å justere hvor intens den skal være ved å dra i «opacity»-skyvebryteren.

Når du er ferdig med bilderedigeringen kan du selvsagt lagre bildet på maskinen – i full størrelse.

Pixlr er laget av ingen ringere enn Autodesk, som for mange er kjent for å lage 3D- og CAD-programmer. De har også en egen Vimeo-kanal med tips og triks til den som vil bruke Pixlr.

Les mer og last ned på Pixlr.com.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer