Pixlr Editor lar deg redigere bilder på en meget elegant og brukervennlig måte, helt gratis og rett i nettleseren.
Pixlr Editor lar deg redigere bilder på en meget elegant og brukervennlig måte, helt gratis og rett i nettleseren.Vis mer

Pixlr Editor: Dårlig nytt for Photoshop

Alt du nå trenger er en nettleser.

At du kan redigere bilder rett i nettleseren ved hjelp av de mange online-tilbudene der ute, er ingen nyhet. Vi har tidligere blant annet omtalt flere i artikkelen det lenkes til under.

LES OGSÅ:

Les saken: Ti gratis alternativer til Photoshop

Men så langt har vi ikke funnet noe som kan erstatte de behovene vi får dekket gjennom Photoshop, og spesielt hva angår farge- og lyskorrigering, fjerning av uønskede elementer, transformering av lag og andre krevende oppgaver.

Det var inntil vi prøvde siste utgave av Pixlr Editor.

Alt vi trenger, og litt til

Denne gratis online bildebehandleren har den siste tiden fått en rekke forbedringer og nye funksjoner, og er i ferd med å eliminere vårt behov for Photoshop overhodet.

At den er integrert med mange nettjenester for bildelagring, inkludert Facebook, Picasa og Flickr, gjør den enda mer interessant for oss. Vi er rett og slett ikke så lite imponert over funksjonaliteten - og gjennomføringen.

I vårt hode er dette nok et eksempel på at vi beveger oss bort fra lokale programinstallasjoner, og over i en verden der nær sagt alle oppgaver foregår i ett eller flere nettleservindu. I en slik verden betyr operativsystemet lite. Pixlr fungerer for eksempel like godt i Windows som i Linux og MacOS.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I bildeserien under tar vi deg gjennom noen av de viktigste funksjonene, krydret med våre kommentarer:

Det første som møter deg når du besøker pixlr.com/editor er et spørsmål om hvor du vil hente bildet du vil jobbe med. Du kan også begynne med et blankt dokument. Tjenesten krever en moderne nettleser med Flash, og hvis du ønsker å bruke utklippstavlen må nettleseren også støtte Java.
Grensesnittet har mye til felles med Photoshop, og hvis du kjenner verdens mest utbredte profesjonelle bildeverktøy, vil du finne deg raskt til rette i Pixlr Editor.
Pixlr Editor byr på en rekke avanserte redigerings- og justeringsmuligheter. Vi liker også at du ser endringene på bildet i sanntid.
Gjør du endringer, for eksempel på level-nivå, ser du endringene direkte i bildet før du trykker OK.
Pixlr Editor har støtte for layers (lag), og det er enkelt å gjøre om endringer takket være History-boksen.
Avansert håndtering av layers (lag).
Du kan påføre lagene dine diverse effekter, som skyggekasting og glødende kanter.
Retouch-funksjonen imponerte oss. Du drar bare over elementer du vil renske bort, mens du holder puseknappen inne. Når du slipper vil flekker, smuss og lignende være borte.
Retouch-funksjonen imponerte oss. Du drar bare over elementer du vil renske bort, mens du holder puseknappen inne. Når du slipper vil flekker, smuss og lignende være borte.
Slik, der var flekkene borte.
Du kan både åpne og lagre bilder til en rekke forskjellige nettjenester, i tillegg til lokal lagring på datamaskinen din.
Pixlr har også en plugin til nettleseren som gjør det enkelt å hente bilder fra nettet og redigere dem direkte, uten mellomlagring. Bare høyreklikk på et bilde, og velg Edit in Pixlr Editor.

Pixlr Editor finner du på pixlr.com/editor/. Det kreves ingen registrering for å bruke tjenesten, så lenge du laster opp fra og lagrer til PC-en du jobber på. Vi benyttet Google Chrome i vår test.

Få også med deg saken vi nylig publiserte om Pixlr for mobil.