Pioneer stenger TV-fabrikkene

Oppdatert: Røde tall tvinger selskapet ned i knestående.

I følge det japanske finansmagasinet Nikkei har Pioneer nå besluttet å legge ned TV-produksjonen. Årsaken er selvsagt blodrøde tall, og med den pågående finanskrisen er utsiktene alt annet enn lyse.

Artikkelen er oppdatert (se nederst).

Pioneer er kjent for å være den ledende produsenten når det gjelder plasma-TV-er, og selskapets toppmodeller er anerkjent som de beste i sitt slag. Også vårt søstermagasin Dingz.no har opptil flere ganger skrytt av Pioneers modeller.

>> Dingz.no tester flat-tv-er

Selskapet hadde egentlig planer om å stoppe produksjonen av plasma-paneler og heller samarbeide med Panasonic, der Pioneer skulle selge teknologi til Panasonic og bruke Panasonics paneler i sine egne TV-er. De planene er nå skrotet.

Nedleggelsen av fabrikken i Shizouka skjer ikke før senere i år, så det vil fortsatt være mulig å kjøpe Pioneer-TV-er en liten stund til.

DVD-seksjonen også rammet

Pioneer vil også gjøre noen grep i forhold til DVD-divisjonen sin. Her er planene å slå seg sammen med Sharp for å opprette et nytt firma.

På verdensbasis vil flere tusen av de om lag 40.000 ansatte i Pioneer miste jobben, og det forventes at selskapet i mars vil legge frem et årsunderskudd på om lag 7,5 millarder kroner.

Kilde: recordere.dk

OPPDATERT: Full forvirring rundt Pioneer