Denne brenneren fra Pioneer støtter BDXL-plater med kapasitet på 100 og 128 GB. Foto: Pioneer
Denne brenneren fra Pioneer støtter BDXL-plater med kapasitet på 100 og 128 GB. Foto: PioneerVis mer

Pioneer med billig BDXL-brenner

Pioneer gir ikke opp Blu-ray-formatet, og lanserer brenner med rekordkapasitet.

Det er snart to år siden BDXL-formatet ble definert. Den gang trodde mange at optiske plater ville ha en plass også i fremtidens mediehverdag, ikke minst på grunn av at BDXL-plater ville ha kapasiteter på inntil 128 GB.

Siden den gang har måten vi konsumerer film, video og musikk vært i sterk endring. CD-platene er omtrent borte, videoopptak er nesten utelukkende fil-basert og lagres på harddisker eller i nettskyen, og TV-er og mediespillere lar deg streame filmer direkte fra Internett. I dette bildet passer fysiske plater dårlig inn.

Så sent som i går ble det kjent at Microsoft kutter støtte for DVD og Blu-ray i Windows 8.

Pioneer med billig-brenner

Men noen aktører har fortsatt tro på optiske plater, kanskje først og fremst til arkivering. Og 128 GB er tross alt fortsatt en meget romslig kapasitet. Derfor er det interessant at Pioneer nå er på banen med en ny Blu-ray brenner/spiller for PC-bruk, som får en så lav prislapp som 99,99 amerikanske dollar (cirka 570 norske kroner), skriver Neowin.net. Denne er i stand til å brenne nær sagt alt av CD/DVD og Blu-ray-plater, inkludert de nye BDXL-platene på 100 og 128 GB.

Brenneren, som har fått navnet BDR-2207, skal ifølge produsenten være bedre i stand til å lese skadede plater, og også være inntil 42 prosent raskere på å gjøre innholdet klar til avlesning i Windows.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne videoen viser mer av funksjonaliteten:

BDR-2207 vil bli tilgjengelig i markedet senere denne måneden. Vi har foreløpig ikke sett den annonsert i norske nettbutikker, ei heller BDXL-plater.

Les også: Blu-ray kan få et kort liv