Pioneer DVR-A06

Så har Pioneer også slått seg sammen med + gjengen, og tilbyr nå en DVD-brenner som støtter begge standardene. Vi har testet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At Pioneer også tilbyr en brenner som støtter DVD+R/RW kan tolkes på mange måter. Det er lett å dra fram et skjevt smil, og påpeke at Pioneer virkelig var pionerer når det gjaldt å spre DVD-brennerne ut i verden, men formatet var DVD-R. Alle Apple-maskinene har DVD-R brennere fra Pioneer, og det er stort sett en Pioneer-brenner som skjuler seg bak mange andre merkenavn på brennere som støtter denne standarden.

LES OGSÅ:

Testresultat

DRV-A06

Terningkast 4

Rask og fleksibel

Ingen spesielle

Men det er vel mer sannsynlig at det ligger en svært pragmatisk markedsorientert holdning bak. Det er ingen heksekunst for Pioneer å utvikle støtte for DVD+R/RW, og det er de kombinerte brennertypene som ser ut til å vinne terreng. Derfor er det bare en fornuftig og rasjonell beslutning å tilby produkter som støtter begge standardene.

Likevel stusset vi litt da vi oppdaget en DVD-R og en DVD-RW fra Maxell i pakken, men vi fant ingen + plater...

Sterk konkurrent

Våre tester viste at Pioneer er en sterk konkurrent til de andre kombibrennerne. Den er raskere enn Sony og Nec både på DVD+R og +RW, og bare litt tregere på +R enn Nec.

Dermed er den rett og slett den sterkeste all-round brenneren:

image: Pioneer DVR-A06

I tabellen betyr grønn 1:plassering, turkis er 2:plass og rosa er sisteplass.

Vi ser at Pioneer DVR-A06 har to 1:plasser og en meget sterk 2:plass på DVD-brenning, mens konkurrentene slåss om de mindre viktige egenskapene.

Programvare

Til videoredigering og brenning av DVD finner vi Pinnacle Studio 8 SE, som er et brukervennlig og relativt kapabelt program. Vi har testet dette tidligere, du finner testen her. Programmet støtter ikke redigering direkte på DVD+RW, som for eksempel endringer i menyer, justering av klipping osv, men dette er muligens noe som kommer i en senere oppdatering.

For generell brenning av CD og DVD har Pioneer lagt ved Instant CD/DVD fra Pinnacle, samt WinDVD for avspillling av DVD-film.

Dette er omfattende og gode verktøy som lar deg gjøre det meste, uten at det går helt i dybden på de enkelte områdene. Grensesnittet har svært grafiske menyer og utstrakt bruk av hjelpere "wizards".

Konklusjon

Pioneer har en meget sterk løsning i DVR-A06, som tar innersvingen på både Nec-1300A og Sony DU-500AX på de fleste områder.

Foretrekker du annen programvare, kan du heller kjøpe bulk-versjonen av denne brenneren, som ligger omtrent 350 kroner lavere i pris.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!