Pioneer DVD-A05SZ

Dette er den raskeste DVD-spilleren som er tilgjengelig i dag, og kom svært godt ut i vår test. Både håndtering av CD-ROM og DVD-ROM er svært overbevisende.

Pioneer DVD-A05SZ
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Pioneer leverer de raskeste DVD-ROM-enhetene som finnes, både med EIDE/ATAPI-grensesnitt og SCSI. Uvisst av hvilken grunn er det EIDE-versjonen som er den raskeste, SCSI-enheten, som kommer på markedet om kort tid, klarer ikke høyere enn 10x lesing. Dette er likevel mer enn tilstrekkelig for de fleste formål.

LES OGSÅ:

Vanvittig rask på data

Lesing av data på DVD-plater var rett og slett utrolig rask! Den kom opp i nesten 18 MB i sekundet på slutten av platen, noe som er helt rått. Den er over dobbelt så rask som den tidligere testvinneren. Ved kopiering av store filer, vil harddisken i de fleste tilfeller ikke henge med på skriving når påtrykket med data blir så stort!

Også på lesing av CD er den helt i topp, og er enda litt raskere enn Plextor sin 40x. Her var lesehastigheten oppe i hele 6,3 MB i sekundet på slutten, med et gjennomsnitt på 4,7 MB/sekund over hele platen.

Ripping av musikk var også helt i toppklasse. Den brukte bare 5 minutter og 34 sekunder på å rippe vår musikkCD.

Aksesstidene for CD-ROM målte vi til 92,08 millisekunder, som også er svært raskt, til og med litt lavere enn 95 ms som er oppgitt fra produsenten.

Alt i alt er dette en helt utrolig rask leser, både for DVD-ROM og for CD-ROM av forskjellig slag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pakkeløsning

I pakken finner du en lydkabel og en diskett med DOS-driverprogram, i tillegg til selve drevet. Dessuten følger det med to spill, X-files og Baldurs gate. Disse er ikke av nyeste dato, og er i seg selv ikke den mest tungtveiende grunnen til å kjøpe denne spilleren. Her er det maskinvaren som er "hot", ingen tvil om det.

Det kommer også med et avspillerprogram for DVD-filmer, ELSAmovie 2000. Dette programmet var problematisk på vår testPC, og låste seg på enkelte DVD-demoer som vi har liggende.

Med PowerDVD 2.55 opplevde vi overhodet ingen problemer.

Ellers liker vi løsningen med frontspalte, den virker mer skånsom mot platene og er dessuten teknisk mer elegant.

Når det gjelder den evindelige sonesperren, så er spillerne fra Pioneer som andre spillere, det ligger inne en sperre på 5 endringer av sone. Men det finnes muligheter for å fjerne dette også for denne spilleren, Internett har som kjent mange kilder å øse av... Siden det ikke er vår spiller, testet vi som vanlig ikke dette.

Vår mening

Her er det bare å gjenta seg selv, dette er en vanvittig rask leser for alle typer CD/DVD-media. Vil du ha den raskeste spilleren er det ingen tvil - løp og kjøp.

Det eneste vi har å innvende er at en så høy rotasjonshastighet nødvendigvis må gi en del støy. Du hører at dette går fort, og det er helt ok for de som generelt har sans for raske maskiner. For andre kan støyen i høyden være litt påtagelig, men det er bare ved store leseoperasjoner, som ved kopiering av store filer, installasjon av programmer osv. Vi snakker ikke om kontinuerlig støy.

Men vi ble ikke mindre enn imponert over ytelsen, og kårer selvsagt Pioneer DVD-A05SZ til Best i test!