Pioneer DR-U03S

Pioneer kom raskt på banen etter at CD-ROM-standarden var et faktum, og var den første produsenten som kunne levere 4X- og 10X-lesere.

 Foto: Oliver Mann
Foto: Oliver Mann Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

UTGÅTT! Fortsatt med for sammenligningens skyld.

LES OGSÅ:

Pioneers 24X-lesere er de raskeste 24X leserne i testen så langt, da de i motsetning til de andre 24X-leserne oppnår 24X lesehastighet allerede halvveis ut på platen.

Her blir Pioneer riktig nok så vidt slått av Toshiba XM6102B i makshastighet mot slutten av platen, men bedre gjennomsnittsytelse over hele platen og lavere aksesstid, gjør at Pioneerleseren går av med seieren så langt.

Pioneers 24X-lesere er dog av de mer sedate ved ripping av musikk-CDer: De brukte nesten 23 minutter på vår 72 minutters test-CD.

Leseren har knapper for avspilling av musikk-CDer på fronten og den krever at du har SCSI-grensesnitt i maskinen din.

Leseren inngår i Pioneers serie med frontspalte og er ellers identisk med DR-U24S som har skuff. Frontspalten er et konsept som Pioneer foreløpig er alene om. CDen puttes inn i en spalte akkurat som en CD spiller for bil. Det hadde likevel vært praktisk om Pioneer hadde kostet på seg en lampe som viste om en CD var innlagt eller ikke, akkurat slik som Plextor har. Det er nemlig fort gjort å prøve å putte inn CD nummer 2 siden det ikke er noen skuff som kommer ut. Leseren har heldigvis en sperre for dette.

Som en kuriositet kan vi jo nevne at leseren leveres med en mekanisk utløser for å kunne ta ut en CD når strømmen er borte. Som de fleste CD-ROM-lesere har også denne en lite hull hvor det går an å putte inn en binders og lignende for å dytte ut CDen. Her følger det med et verktøy for formålet. På dette verktøyet står det en advarsel om at den aldri må brukes mens CDen spinner. Du kan sikkert forestille deg hva som vil skje hvis CDen dyttes ut av spilleren i fart. Spesielt på 32X lesere hvor rotasjonshastigheten er 6400rpm kan det være fare for liv og helse...