Pioneer DR-744

Pioneer kommer alltid veldig godt ut på våre tester av CD-ROM-lesere. Vi setter spesielt god pris på den praktiske frontplaten og den gode ytelsen.

 Foto: Erik Andersen
Foto: Erik Andersen Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Hva har Pioneer gjort? Har de gått vekk fra frontspalten? Pioneer DR-744 bruker faktisk en helt vanlig skuff. Heldigvis er DR-744 et lavprisprodukt som ikke fortrenger Pioneers andre lesere. Noen vil også foretrekke en god gammeldags skuff. Skuffen demper også lyden bedre enn frontspalten.

LES OGSÅ:

Samme gode ytelse

Selv om DR-744 hadde litt problemer på slutten, er ytelsen så godt som identisk med Pioneer DR-A14S. Rippingen av vår 73 minutters test-musikk-CD varierte bare med to sekunder og må sies å være identisk. Begge leserne ripper med maksimalt 12X-hastighet, men holder seg heldigvis tett oppunder over hele platen.

Mangelfull betjening

I tillegg til frontspalten, mangler det også betjening for musikk-CDer. Vi har alltid sett på denne muligheten som et stor pluss. Hvis du aldri bruker CD-ROM-leseren til musikk kan det likvel være en fordel å ikke ha disse knappene. Det vil da holde med ett trykk for å åpne skuffen.

Verdt prisforskjellen?

Veldig mange skal bare ha en CD-ROM-leser for å installere programmer. Da er DR-744 en meget rask og rimelig enhet. For deg som bruker CD-ROM-leseren mere aktivt til musikk og hyppige CD-bytter, vil det være verdt å betale 150 kroner ekstra for DR-A14S.