Pinnacle Studio MovieBox Plus

Har du ambisjoner utover å overføre gamle VHS-kassetter til DVD, så har Pinnacle en smart pakkeløsning. Med litt hjelp fra kjøkkenskuffen setter du opp ditt eget TV-studio i løpet av noen strakser.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lenge siden hjemmevideo bare var noe nybakte foreldre laget, med raskt dalende opptaksfrekvens. Noen få entusiaster har alltid laget video for moro skyld, men problemet har vært mangelen på publikum.

YouTube og MySpace har bevist at det finnes et enormt publikum, hvor gode og/eller morsomme skapelser blir satt pris på i en grad ingen fantaserte om kunne være mulig.

For å kunne lage egne videoer i denne sammenhengen trenger man i dag minimalt med utstyr. Et kamera og en datamaskin er grunnleggende forutsetninger, resten tilbyr Pinnacle i denne pakken.

Boksen med det rare i

Da vi pakket opp plastesken var vi ikke helt klar over hva den inneholdt, og ble overrasket over den grønne tøysaken som lå innpakket i plast. Ikke var det pute og heller ikke T-skjorte. Etter å ha koblet inn hjernen fant vi ut at det var en grønn bakgrunn. Den brukes til å key'e forgrunnsfiguren foran annet materiale, slik som det gjøres i værmeldingen.

Pinnacle Studio MovieBox Plus


I en annen eske inni pakken fant vi en dynamisk mikrofon og et lite stativ, pluss mikrofonledning med XLR-kontakt til mic'en og mono minijack for tilkobling til PCens lydinngang.

Ved hjelp av noen klesklyper eller litt gaffatape henger du opp den grønne duken på egnet sted, setter opp videokameraet og gjør din egen performance. Bakgrunnen legger du så på senere. Artig.

Den sentrale boksen

Men det viktigste i denne pakken er den lille boksen, som konverterer analoge videosignaler og sender dem til PCen på USB 2.0. Tidligere har vi sett en del mindre gode løsninger her, med en bildekvalitet som så vidt var akseptabel.

Mange av disse boksene var tiltenkt de som satt på en samling mer eller mindre slitne VHS-kassetter og et vanlig bilderørsTV. De gamle filmene kunne overføres til PCen og så brennes på CDer og etter hvert kom muligheten for brenning av DVD.

Pinnacle Studio MovieBox Plus
Pinnacle Studio MovieBox Plus
Dagens boks er en kraftig forbedring. Vi sammenlignet DV-materiale overført direkte med samme materiale grabbet via analog utgang fra kameraet, og forskjellen er minimal.

Pinnacle Studio MovieBox Plus


Til og med direkteutgangen fra vår lille 7-tommers LCD-TV ble for første gang fanget opp i overbevisende kvalitet. Så det er helt opp til råmaterialet hvor bra det endelige resultatet blir.

Pinnacle Studio MovieBox Plus


Hva er fordelen?

Fordelen med en slik grabbeboks som MovieBox'en til Pinnacle er at du har tilgang til hva som helst som kan levere et videosignal på en koaks eller S-Video utgang. Leter du på kjeller og loft så finner du kanskje det gamle VHS eller Video8-kameraet som du ble filmet med da du var baby. Det kan du plugge rett i boksen og ta opp rett på PCen (du behøver ikke ta opp på kassett først), og kvaliteten blir uansett langt bedre enn med et webkamera.

Hva med programvaren?

Programmet leveres med Pinnacle Studio 10, som er nyeste versjon av et av de mest anerkjente enkle redigeringsprogrammene for video på PC.

Den nye versjonen har flere videospor og støtter selvsagt både key'ing og pålegg av ny lyd, samt bilde-i bilde, automatisk klipping til valgt musikk, brenning til DVD og eksport til DivX, MPEG-1/2/4, PSP og iPod.

Pinnacle Studio MovieBox Plus


Egen test av Studio 10 kommer vi tilbake til.

Et eget program for å grabbe analog video rett til DVD følger også med. Du setter opptakstid og menymal, resten går av seg selv, og når opptaket er ferdig har du etter noen få strakser en ferdig DVD.

Pinnacle Studio MovieBox Plus


Prisen på hele pakken ligger i underkant av 2000 kroner i utvalgte nettbutikker

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer