Pinnacle ShowCenter - oppdatert

De fleste oppdateringer sørger for at produktet blir bedre, men noen ganger faller det ikke heldig ut. Vi hadde store problemer med den nyeste utgaven - ShowCenter 1000g

Første gang vi testet Pinnacle ShowCenter hadde vi ingen problemer verken med installasjon eller bruk. Det eneste vi hadde av innvendinger, var at vi bare fikk den til å fungere med kablet nettverk. Kortspalten for trådløse nettverkskort ville ikke godta noen av våre kort, det eneste som ble støttet var Pinnacles eget 11-Mbit kort – 802.11b. Denne ”gamle” standarden har heller ikke kapasitet til å sende video med akseptabel kvalitet.

Men for kort tid siden dukket det opp en ny utgave i vår testlab - den oppdaterte modellen ShowCenter 1000g.

Pinnacle ShowCenter - oppdatert


Den kommer med Pinnacles eget 54-Mbit WLAN-kort og oppdatert firmware. Nye versjoner av programvaren som installeres er det også, pluss muligheten for å bruke ShowCenter sammen med Pinnacles TV-løsninger til opptak, styrt fra ShowCenter. Dette hørtes jo spennende ut.

Installasjon

Pinnacle har et noe blandet rykte når det gjelder installasjon av sine PCTV-produkter. Det har skjedd mer enn én gang at vi har måttet starte med en helt jomfruelig oppsatt PC for å få installert og kjørt løsningene.

Denne gangen var ikke en gang dette tilstrekkelig.

Først forsøkte vi å installere ShowCenter-programvaren på vår hjemmePC, en trofast nForce/Athlon XP2500+ som er vennligsinnet mot det aller meste av det den får tildelt av myke og harde varer.

Installasjonen gikk greit, problemet dukket opp da vi skulle starte MediaManager.

Det eneste vi fikk opp var et tomt vindu. Programmet hadde forvillet seg inn i de evige løkker og var ikke mulig å avslutte. Det enste som nyttet var Reset av PCen.

En oppdatert utgave, versjon 1.71 - på CDen lå det 1.7 - var tilgjengelig på Pinnacles web, men resultatet var det samme – tomt programvindu.

Tiden var inne for å teste på en annen PC, og vi hentet superPCen fra PS-Data som bare var brukt til ytelsestesting.

Her gikk installasjonen helt greit, og MediaManager kom opp slik det skulle.

Ingen kontakt

Så var tiden inne for å starte opp selve ShowCenter boksen, med trådløst kort og greier.

Pinnacle ShowCenter - oppdatert


Men det eneste som kom opp på TV-skjermen var et bilde hvor vi kunne velge eller legge inn ny StreamingServer (programmet som forsyner nettverket med data til ShowCenter). Men ShowCenter hadde ikke noen kontakt med noe som helst. Vi forsøkte å trykke Home-knappen på fjernkontrollen for å komme til en hovedmeny, men ingen ting skjedde.

Vi flyttet boksen og TVen opp til ruteren, og koblet til nettverkskabel. Da fant den StreamingServeren og det var bare å trykke OK på fjernkontrollen til ShowCenter.

Først da kunne vi gå inn og konfigurere den trådløse nettverkstilkoblingen.
For moro skyld sjekket vi i bruksanvisningen om dette skull være så tungvindt, og der sto det at man skulle trykke på ”B”-knappen på fjernkontrollen for å sette opp nettverket...

Konfigurasjon av nettverket burde jo være det første som dukket opp hvis ShowCenter ikke finner noen StreamingServer som kjører. Slik er det jo på de andre løsningene vi har testet.

Og tilgang til hovedmenyen fra Home-knappen på fjernkontrollen burde definitivt fungere selv om boksen ikke finner noen server å snakke med. Det er jo denne knappen som faktisk gir tilgang til hovedmenyen, men bare når ShowCenter først har etablert kontakt.

Man burde jo kunne komme i gang med basisfunksjonalitet uten å lese bruksanvisningen først, så lenge det likevel dukker opp valg på skjermen. Det er jo det som kalles interaktive løsninger...

I bruk

Når det trådløse nettet først var oppe og gikk, så fungerte det bra, akkurat som i får første test. Men MPEG2 med bitrate over 4 Mbit garanteres ikke å spille uten rykk og napp over trådløst nett. Det kan vi bekrefte.

Derfor må MPEG2-filer med høyere bitrate konverteres til DVD LP, som gir dårligere kvalitet. Bilde og lydkvalitet forøvrig er like bra som råmaterialet.

Fjernstyrt TV-opptak?

Pinnacle ShowCenter - oppdatert


Som nevnt er det nå støtte for bruk av Pinnacles TV-kort eller USB-enheter sammen med ShowCenter. Du kan enten starte opptak direkte eller forhåndsprogrammere et opptak, direkte fra TV-stolen, med fjernkontrollen til ShowCenter. Da vil kombinasjonen ShowCenter og TV-løsning på PC fungere akkurat som en harddisk-opptaker for TV, på en måte.

Problemet var at PCTV USB2 som vi testet nylig ikke fungerte på denne PCen. Installasjon og TV-titting fungerte helt utmerket. Men da vi forsøkte å gå i opptak ble det bråstopp og blå skjerm – uansett om vi forsøkte på opptak direkte fra PCen eller via ShowCenter.

Pinnacle ShowCenter - oppdatert


Konklusjon

Vi hadde gode forventninger til trådløs ShowCenter og kombinasjonen med PCTV USB2. Men vi kan ikke si at vi falt for denne løsningen.

Produktene har gode egenskaper når de først fungerer. Men når det blir for stort innslag av ren gambling ved installasjon og i bruk – da er det lett å se seg om etter andre løsninger.