Pinnacle PCTV Pro (2001)

Denne gangen er det toppmodellen til Pinnacle vi tester, som inkluderer radio og fjernkontroll.

Pinnacle har både interne og eksterne TV-løsninger, vi har tidligere testet USB-versjonen, som du kan lese om i denne artikkelen.

PCI-versjonen må naturlig nok installeres inne i PCen, og installasjonen var uproblematisk på vår testPC. Denne har et Asus hovedkort og Pentium III prosessor og kjører Windows 2000. PCen er for øvrig fylt til bristepunktet med tilleggskort og er utstyrt både med FireWire, SoundBlaster Audigy, Adaptec SCSI-kontroller, ekstra ATA-100 diskkontroller og nettverk.

Pinnacle PCTV Pro (2001)

Kortet har RF-innganger både for TV og radio, i tillegg til S-video og phono for tilkobling til videokilder. Lyd ut er på stereo minijack, men det finnes også en intern kontakt beregnet på kobling direkte til lydkort. Det kreves spesialkabel, men det følger ikke med. Derimot følger det med stereo kabel for å koble eksternt til linjeinngangen på lydkortet.

God programvare

Etter installasjonen og omstart av PCen, startet Pinnacles testprogram automatisk. Dette kjente vi fra før, det er det samme som fulgte med USB-versjonen. Programmet sjekker at alle driverne er riktig installert, at støtteprogrammene er på plass, og at skjermkortet på PCen er i stand til å vise TV-bildet. Til slutt sjekkes at harddisken på PCen er rask nok til innspilling av video/TV-signal.

Etter at testen hadde funnet at alt var i orden, startet PC TV Vision, som er selve styreprogrammet for kanalvalg og alle andre innstillinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi valgte det grundige automatisk stasjonsøket, og krysset av i boksen for å ikke bruke duplikater av stasjoner, hvis de ble funnet.

Pinnacle PCTV Pro (2001)

Etter noen minutter hadde den funnet alle stasjonene på vår UPC-kabel, inkludert de som er avhengige av dekoder. Navn på stasjonene var også på plass, der hvor de fantes.

Pinnacle PCTV Pro (2001)

Fjernkontroll

Denne pakken inneholder også en fjernkontroll, hvor mottakeren kobles til den ene serieporten. Den jobber med infrarød teknikk, slik at må være klar sikt mellom fjernkontrollen og ”øyet” på mottakeren. Ledningen til mottakeren er over en meter, og øyet festes med medfølgende festepute.

Fjernkontrollen fungerte helt greit, med av og på som styrer oppstart og avslutning av PCTV Vision.

Det eneste vi har å innvende er at fjernkontrollen ikke virker hele tiden. Hvis du for eksempel jobber i et annet program mens du ser på TV i et programvindu, kan du ikke bruke fjernkontrollen uten videre. Du må klikke på TV-programmet først, slik at det er det aktive programmet. En bagatell, men…

Kvaliteter i bruk

Skifte av kanal går svært raskt, lyden er meget bra og bildekvaliteten er faktisk synlig bedre på denne løsningen fra Pinnacle enn på de andre kortene vi har testet. Fargene er klarere og det er mindre forstyrrelser.

Pinnacle PCTV Pro (2001)

Vi opplevde en litt pussig detalj med lyden. Når du skifter kanal er det først mye støy i lyden, i form av ren sus. I løpet av et par sekunder høres det ut som mottakeren finstilles automatisk, støyen forsvinner, og du har helt glimrende lyd.

På vårt Matrox G550 skjermkort med to skjermer, har vi på alle andre TV-løsninger fått TV-bildet heldekkende på høyre skjerm. Det fungerte ikke med dette kortet. Skjermen endret modus, men bildet kom ikke frem, bortsett fra et stillbilde nå og da.

Vi fant heller ingen oppdateringer av drivere eller styreprogrammer som endret på dette, vi hadde allerede de siste versjonene installert.

Konklusjon

Pinnacle PCTV Pro har glimrende bildekvalitet, funksjonelt styreprogram og topp lydkvalitet.

Andre kort vi har testet:

MediaForte TV Vision
Pinnacle PCTV USB
Terratec TV Value