Pinnacle Mobile Media Converter

Videofiler og små videospillere snakker som regel forskjellige språk, og da må en konvertering til. Her er våre tips.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Video kommer som kjent i mange formater, enten det er som filer på en maskin, på nett eller plate, eller som signaler i en kabel. Når video kommer som filer støter vi ofte på problemet med formater som ikke støttes av det apparatet de skal spilles på.

Man skulle kanskje tro at den mest populære av alle små mediespillere - iPod - støttet de mest populære vidoformatene og at dette var en av hovedgrunnene til populariteten. Men neida. Den støtter bare ett format, så alle videofiler må konverteres.

Populære filformater?

For undertegnede er det først og fremst musikkvideoer som finner veien til min iPod, og de kommer gjerne fra nettet eller fra DVD'er. YouTube er selvsagt en av de store kildene til mange interessante klipp, og det går jo greit å få disse ned på PCen.

DVD'er finnes det også bra verktøy til, for å kunne spille de av på PC uten å måtte være avhengig av de etter hvert upraktiske og følsomme platene.

Men det ideelle hadde vært et verktøy som forsto alt av formater og leverte de filene vi ønsket oss i egnet format, uten å måtte leke nerd og sitte og fikle med mange parametersettinger og menyvalg.

Vi har tidligere testet Movies2Go fra Magix, testen finner du her. Kort fortalt var dette en grei verktøykasse, men med en del mangler. Hvordan klarer så Pinnacle Mobile Media Converter disse oppgavene?

Mangler og atter mangler

Programmet viser seg å ha en svært begrenset profil. Det kan håndtere "personal video content", det vil si filer man har laget selv med kameraer, opptakere osv. Hva da med DVD eller filer som ligger på verdens største nettsted for "snutter"?

Der melder det pass.

image: Pinnacle Mobile Media Converter


Programmet er greit nok i bruk, bortsett fra at det krever iTunes for å kunne laste ned filene - det klarer det ikke på egen hånd. Siden vi foretreller Anapod og ikke en gang har iTunes installert på PCen ble det litt surr til å begynne med, men vi fikk det da til etter hvert.

Hastigheten og kvaliteten var det lite å si på. Vår PC utstyrt med en ny Q6600 med 4 GB RAM brukte typisk en tredjedel av spilletiden på å konvertere forskjellige formater til *.MP4 i et format spiselig for iPod:

07:04 spilletid -> 02:36 konverteringstid

48:33 spilletid -> 16:07 konverteringstid

03:07 spilletid -> 01:02 konverteringstid

Men så lenge programmet verken kan lese Flash (*.flv) format fra YouTube eller vanlige DVD-plater med ulike former for beskyttelse er det rett og slett helt uinteressant for oss.

Ubeskydttede DVD-er kan du heller ikke konvertere i sin helhet, eller velge ut et antall spor, du må ta for deg ett og ett....

DVD til iPod: Et godt alternativ

Luringene i SlySoft har derimot en utmerket løsning for DVD til iPod eller andre bærbare enheter - CloneDVD Mobile:

image: Pinnacle Mobile Media Converter


image: Pinnacle Mobile Media Converter


Her det ingen hindringer, bare rett fram i et eksemplarisk selvforklarende program.

For konvertering av YouTube filer har vi skrevet om dette her, men et annet godt alternativ er TMPGenc 4.0 Xpress. Det er lynraskt og gjør "alt" bortsett fra det Slysoft tar seg av.

Vil du finne ut selv?

Her er lenker til prøveversjoner av de tre programmene:

Pinnacle Mobile Media Converter

SlySoft CloneDVD Mobile

TMPGenc 4.0 Xpress

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!