Pinnacle Media Connect Home Music

Nettradio og musikkspiller for trådløst nett, som kobles til stereoanlegget ditt - vi tester SoundBridge fra Pinnacle.

Publisert
Sist oppdatert

Trådløs nettradio, mediespiller, nettlydboks - det finnes ikke noe alment kjent og akseptert navn på denne type apparat. Det har sammenheng med at de er svært spesielle samtidig som de er ment å dekke samme behov som en vanlig radio og musikkspiller.

Pinnacle Media Connect Home Music


Forskjellen ligger i teknikken og i brukergrensesnittet, det kreves litt ekstra på begge områder for at den skal fungere like greit.

Det kreves at du har et trådløst nett der den skal brukes, selv om den klarer seg med 802.11.b - den mest beskjedne varianten.

Det kreves også at du har lagret musikken du vil høre på en eller flere PCer på nettverket, i et kompatibelt format. Dessuten må den kjøre et program som kan sende musikken ut på det trådløse nettet ditt - en medieserver.

Så kreves det at du organiserer musikken, setter opp spillelister og favoritter, og legger inn de nettradiostasjonene du vil høre på. Alternativet er uendelig med knappetrykking på fjernkontrollen mens du følger nøye med på et lite 2-linjers tekstdisplay.

Pinnacle SoundBridge Home Music

Selve apparatet er rørformet 6 cm i diameter og nesten 25 cm langt. Det ligger på en gummi-krybbe, slik at det både ligger stødig og kan vris i den vinkelen som passer.

På forsiden er det et display som viser bokstaver, tegn og tall.

Pinnacle Media Connect Home Music


På baksiden er det tilkobling for strøm og uttak for linje og hodetelefon, begge på minijack. Der finner du også en spalte for SD-kort, som du kan spille lydfiler fra direkte.

Pinnacle Media Connect Home Music


Pinnacle Media Connect Home Music

Fjernkontrollen har knapper for manøvrering, avspilling og 6 knapper for valg av presets.
Du styrer 18 presets med disse 6, trikset er å trykke flere ganger etter hverandre på en tall-tast. Da får du opp A2, B1, C1 osv. for hver gang du trykker "1". Praktisk, men litt beskjedent med bare 3 på hver tast.

Oppsett

Når du slår på SoundBridge første gang begynner den å lete etter trådløse nett. De synlige nettene dukker opp i displayet, og du kan velge nettet ditt. Har du skjult SSID må du velge SSID i menyen og legge inn denne ved hjelp av menysystemet og fjernkontrollen.

Er nettet åpent er det bare å trykke OK, bruker du WEP til å sikre nettet er det bare å taste inn passordet. Bruker du WPA/WPA2, som er sikrere, har du problemer. Det støttes nemlig foreløpig ikke (vi testet versjon 2.7.14). Vi satte derfor opp en egen, åpen trådløs ruter til testingen.

Når nettforbindelsen er etablert søker SoundBridge etter medieservere, og disse dukker opp med navn. Servere som støttes er bl.a. Windows Media Connect, Firefly, Rhapsody og MusicMatch.

På vår PC har vi allerede installert Wndows Meida Connect, som er en UPnP-basert distribusjonstjeneste. Derfor fant SoundBridge denne med det samme, og det dukket opp en melding nede til høyre på oppgavelinjen om at en ny medieenhet hadde dukket opp på nettverket vårt. Den måtte aksepteres i oppsettet med et enkelt klikk, så var den klar til å være med på leken.

Da er det bare å manøvrere seg gjennom strukturen av musikkfilene som ligger på PCen. Enheten leser tag'ene i filene, og du kan velge å manøvrere etter album, artist, tittel, sjanger osv.

Filformatene som støttes av Windows Media Connect er MP3, WMA med og uten DRM og WAV.

Velger du Firefly som mediserver håndterer denne flere formater, inkludert iTunes både på Mac og PC. Men den støtter ikke beskyttede AAC-filer, dvs. de du kjøper på iTunes Music Store. Heller ikke beskyttede WMA-filer støttes.

Spillelister fra de forskjellige mediespillerne støttes og kan lagres på preset-knappene.

Oppsett fra PCen

Siden dette er en UPnP-enhet vil du kunne styre den fra PCen når du har aktivert grensesnitt for UPnP i Windows XP. (Dette står forklart i manualen og du finner det også i Windows' help).

Da er det bare å dobbeltklikke på ikonet for SoundBridge i Mine Nettverksenheter, så dukker det opp et nettleservindu med en konfigurasjonsmeny. Her kan du justere en del parametre, legge inn URL til radiostasjoner, stokke om på preset'ene og styre avspilling.

Pinnacle Media Connect Home Music


Pinnacle Media Connect Home Music


En nyttig nedlastning er Roku Radio Snooper, som søker etter nettradiostasjoner som kan legges direkte inn i preset-listen. På vår testPC fungerte dessverre ikke WinPcap, så dette fikk vi ikke testet.

I bruk

Etter at SoundBridge var satt opp og alt var konfigurert der det skulle var boksen kjapp og grei i bruk. Både oppstart og skifte av låter eller nettradiostasjoner var stort sett kjapt og greit, responsen fra nettradiostasjoner vil selvsagt variere med trafikken til en hver tid.

Lydkvaliteten var utmerket, her er det ikke boksen som setter begrensningene, men hva den får servert over nettverket.

Spesifikasjonene er som en typisk CD-spiller, med dynamikk på 96dB, frekvensområde 20 - 20kHz osv.

Konklusjon

Pinnacle SoundBridge - og andre lignende apparater - er en interessant løsning, som passer best for de som er glade i å utforske ting. Den er ikke noe man kjøper til en typisk bestemor til jul, men er det en potensiell nerd light i familien - aka aktiv PC-bruker - så kan den være til glede og nytte for de som gjerne vil høre musikk og nettradio i huset der det står et stereoanlegg eller er en stikkontakt hvis du klarer deg med hodetelefoner.

Prisen på SoundBridge Home Music ligger på 129 euro på Pinnacles internasjonale nettbutikk, noen norsk butikkpris har vi ikke sett enda, men en større variant med støtte for kablet nettverk ligger på ca 1700 kroner.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer