Hvorfor bruke tid på å finne de viktige og populære sakene, når Ping.it kan gjøre det for deg?  Foto: Kirsti Østvang
Hvorfor bruke tid på å finne de viktige og populære sakene, når Ping.it kan gjøre det for deg? Foto: Kirsti ØstvangVis mer

Ping.it - sosialt RSS-alternativ

Gir deg de viktigste sakene basert på hva folk «liker».

Sosiale medier har endret måten vi leser nyheter og annet innhold på internett. Vi trenger ikke lenger gå til nettavisene eller bruke andre verktøy for å få siste nytt, vi kan få det servert rett i Facebook-feeden fra venner og bekjente.

Det var en av årsakene til at Google tidligere i år kunngjorde at de legger ned sin RSS-leser, Google Reader, den 1. juli.

Google ville ikke bruke mer tid på en tjeneste hvor bruken var fallende, men i ettertid viste det seg at folk fremdeles var interessert i å abonnere på nyheter. På to døgn fikk en konkurrerende tjeneste kalt Feedly hele 500.000 nye brukere, ifølge vårt søstermagasin Digi.no.

Det kan med andre ord være perfekt timing for å fornye hele konseptet med RSS, og det er her den nye norske tjenesten Ping.it kommer inn i bildet.

Hva er Ping.it?

Ping.it er et alternativ i RSS-sjangeren, men har en mer sosial tilnærming enn vi er vant med fra de tradisjonelle tjenestene som Google Reader. Selv kaller tjenesten seg for et «sosialt nettverk for innholdsoppdagelse».

– Tanken bak Ping.it er å la deg filtrere den enorme mengden av innhold på nettet, slik at du kan bruke tiden din på innhold som er bra og mindre tid på å lete etter det, sier Ping.it-gründer Marius Lian til DinSide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

RSS er fremdeles kjernen i nyhetslesingen, men det er også noe attåt.

Les også: Lumi - din nye startside?

Tre måter å oppdage innhold

Det er ifølge Lian tre måter du kan oppdage innhold på via Ping.it. Det første er ved hjelp av noe som kalles for «Probes», som lar brukere lage spesifikke nyhetsfeeder basert på nøkkelord og popularitet i sosiale medier.

Det kan for eksempel være DinSide-artikler med flere enn 100 likes på Facebook, eller YouTube-videoer på Reddit med mer enn 1 million visninger.

Ping.it - sosialt RSS-alternativ


For å lage en «probe» må du velge hva den skal søke etter, enten nøkkelord, Facebook-likes eller YouTube-likes - eller alle tre. Så må du legge til RSS-feeden for nettstedet du ønsker å overvåke, samt et navn og en beskrivelse.

Ping.it - sosialt RSS-alternativ


Det ligger også en god del ferdige probes man kan abonnere på, og man kan også kopiere dem og tilpasse med egne preferanser.

Ping.it - sosialt RSS-alternativ


Her er noen nordiske probes som brukere allerede har laget:

Alle artikler fra en probe dukker opp under seksjonen «Pings». Dette blir på en måte nyhetsstrømmen din. Her kan du enkelt like en sak, kommentere eller «Re-pinge» den.

Den andre måten å oppdage innhold på er via «People». Du kan følge folk og se hva slags probes de abonnerer på for å eventuelt ta i dem i bruk selv. Du kan også se hva de har «re-pinget» (og de kan så klart se det samme med deg).

Så finnes det til slutt noe kalt «Collections», som er samlinger rundt et spesielt tema som enten du eller andre administrerer. Hver gang noen legger til noe i en samling vil du få en ping i feeden.

Les også: Her er appene som gir personlige nyheter på iPad-en

Nye funksjoner kommer

Ping.it ble nylig lansert i åpen beta, og enn så lenge er det sparsomt med funksjonalitet. Å holde seg oppdatert på nyheter og saker på denne måten kan imidlertid absolutt ha noe for seg i den informasjonsoverfloden vi møtes med i dag.

I løpet av noen uker kommer det dessuten en oppdatering som vil by på flere nyheter, opplyser gründer Marius Lian overfor DinSide. Blant annet skal det bli bedre og enklere å lage probes selv, grensesnittet skal bli bedre, og det skal komme flere parametere. Det skal også bli enklere å følge folk og samlinger.

– Målet er at i tillegg til å få filtrert innhold fra Probes, så skal du få det beste fra de som bruker tiden sin på å finne det beste av det igjen, avslutter Lian.