Før du begynner...
Før du begynner...Vis mer

Pimp my Powerpoint

Lei av de gamle malene? Her finner du nye.

Hvis du med jevne mellomrom deltar på presentasjoner, har du sikkert sett deg ganske lei på standardtemaene som følger med fra Microsoft.

Heldigvis er nettet fullt av ressurser for deg som vil holde en presentasjon som skiller seg litt ut. Vil du dra den helt ut, kan du selvsagt også imponere med Prezi, men hvis du synes det blir litt for mye av det gode, har vi i denne artikkelen gravd frem noen nettsteder som kan være verdt å sjekke ut før du går løs på din neste presentasjon.

TemplatesWise

http://www.templateswise.com/

Tilbyr en omfattende samling av maler du kan laste ned gratis og bruke i presentasjonen din. Du kan både titte på de nyeste og de mest populære, foruten å navigere i en såkalt tagcloud (stikkordsliste) slik at du for eksempel kan se alle temaer som er tagget med stikkordet "blue" eller "music"; alt avhengig av hva slags presentasjon du skal lage. Her har du fem maler som er tagget med colourful (fargerik):

Pimp my Powerpoint


TemplatesWise har også et lite utvalg av musikklooper som du også kan krydre presentasjonene med. Looper er lydfiler laget på en måte slik at du kan spille den kontinuerlig uten synlige "stoppunkter", slik radiokanalene ofte bruker i bakgrunnen mens programlederen snakker.

Presentations ETC

http://etc.usf.edu/presentations/

Også her finner du et par dusin med Powerpoint-maler, samt maler for Keynote; Apples motsvar til Powerpoint. I tillegg kan du boltre deg i over 20.000 bakgrunner som du kan bruke i presentasjonene, og der hver bakgrunn også har en del varianter der det er laget et ferdig felt for å legge på bilder og tekst.

Microsoft Office Online

http://office.microsoft.com/en-us/templates/CT101527321033.aspx?av=ZPP

Den "offisielle" kanalen fra Microsoft der du kan laste ned maler både til Powerpoint og de andre Office-programmene.

Indezine

http://www.indezine.com/powerpoint/templates/freetemplates.html

Også her kan du boltre deg i et hav av Powerpoint-maler, og du kan også klikke på en farge for å snevre inn søket eller velge en kategori. Flere av malene er også tilgjengelige i flere farger slik at du kan velge den som passer deg best.

Pimp my Powerpoint


Brainy Betty

http://www.brainybetty.com/MENUPowerPoint.htm

Tilbyr mange gratismaler, men tar seg også betalt for de beste. I tillegg finner du bakgrunner, fonter, lydfiler, flashvidoer og mye annet. Hvis du er på jakt etter fonter, forresten, kan du også ta en titt på 20 fantastiske fonter - med æ, ø og å.

Poweredtemplates

http://www.poweredtemplates.com/free-ppt-powerpoint-templates.html

Også et nettsted som tar betalt for de fleste presentasjonene, men lenka over peker til utvalget som er gratis, og som allikevel holder god kvalitet. Rundt 90 i tallet.

Pimp my Powerpoint


DeviantART

http://browse.deviantart.com/?qh=§ion=&q=powerpoint

DeviantART er et fantastisk nettsted der brukerne deler kunstverk av ymse slag; deriblant også Powerpointmaler. Lenka over tar deg til søkeresultatene etter å ha søkt på powerpoint, og selv om det tar litt tid å bla seg igjennom over 6000 resultater, vil du finne godbiter her som du ikke finner andre steder.

Flickr

http://www.flickr.com/creativecommons/

Vi må også ta med Flickr som Powerpoint-ressurs. Lenka over er til et søk som kun viser bilder med Creative Commons-lisens, og som du kan bruke i presentasjonene dine mot at du krediterer vedkommende som har tatt bildet. Søk blant millioner av bilder!

SlideShare

http://www.slideshare.net/

Del presentasjonene dine og se andres presentasjoner – perfekt for å hente inspirasjon og gode ideer.

Sjekk også ut disse artiklene på DinSide:
Prezi – nettets kuleste presentasjonsverktøy?
Sliderocket
Slik unngår du Powerpoint-tabben
Helgemoro: Slik bruker du IKKE Powerpoint

Vet du om flere ressurser? La gjerne høre fra deg i debatten under.