Bling-bling
Bling-blingVis mer

Pimp my Facebook

Dette kan spare deg for en del tid.

1 884 340 nordmenn har nå konto på Facebook i følge statistikken, og daglig opprettes det tusenvis av konti hos verdens mest populære sosiale nettverk.

Og det til tross for mange protester mot den nye designen og opprør da Facebook for en tid tilbake forandret på bruksvilkårene uten å si i fra.

I dag har vi en liten godbit på lur - det finnes nemlig et lite skript du kan installere i nettleseren din, slik at du kan dra nytte av følgende godbiter:

 • Tastatursnarveier
 • Automatisk visning av store bilder i alle album
 • Store profilbilder
 • Lenker for å laste ned videoer som deles
 • Tilpasning av førstesiden
 • Alder og stjernetegn på dine kontakter
 • Muligheten for å laste ned en kalenderfil med alle bursdager
 • ... og mer til

Slik gjør du det

Facebook fixer er et såkalt Greasemonkey-script du kan installere og lett fjerne igjen om du ikke er fornøyd. Hvis du ikke vet hva Greasemonkey er, har vi skrevet om det tidligere i denne artikkelen:

Greasemonkey - tilpass nettsider

Med Greasemonkey kan du lage eller installere andres skript som endrer sidene du ser på. Blant annet har vi skrevet om hvordan du kan se tidligere omsetningstall for boliger på Finn.no og hvordan du lagrer YouTube-filmer på harddisken ved å bruke slike skript.

Her er oppskriften på hvordan du installerer Facebook Fixer:

 1. Installer Greasemonkey i nettleseren din hvis ikke du har gjort det: Firefox | Internet Explorer | Oppskrift på hvordan du bruker Greasemonkey-skript i Opera
 2. Start nettleseren på nytt.
 3. Gå til Facebook Fixer-siden og trykk på "Install"-knappen (Opera-brukere følger instruksjonene som er lenket over)
 4. Ta-da. Nå er Facebook Fixer installert, og du kan logge inn på Facebook

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som du ser er det allerede gjort en liten endring på startsiden, der innholdet i venstre marg er dyttet under innholdet i høyre marg for å gjøre hovedfeltet bredere. Du kan også holde muspekeren over et bilde for å se en stor variant.

Pimp my Facebook


Pimp my Facebook


Under Innstillinger på topplinjen har du også fått et valg som heter Facebook Fixer. Klikker du på det kan du velge hvilke funksjoner du vil aktivere og deaktivere. Du kan også se en liste over hurtigtastene du nå kan bruke.

Noe av det mest praktiske er i våre øyne muligheten for å vise store versjoner av alle bilder i et album på direkten. Så fort du klikker på et album, spretter det opp en overlay som viser alle bildene slik at du slipper å klikke på ett og ett.

Vil du ha den gamle Facebooken tilbake, høyreklikker du på Greasemonkey-ikonet og velger bort Facebook Fixer. Da går alt tilbake til slik det var.

Fikk du med deg aprilspøken vår?

Facebook åpner bildebutikk