<B>GANSKE UTROLIG:</B> Asiatisk bildesøk som ikke likner noe annet du har sett før.
GANSKE UTROLIG: Asiatisk bildesøk som ikke likner noe annet du har sett før.Vis mer

Photosketch er i overkant smart

Vi håper denne teknologien ikke er for god til å være sann.

Vi vet at asiatene er minst like god som sine vestlige konkurrenter når det kommer til teknologi og elektronikk, så at dette tilsynelatende fantastiske bildeverktøyet er utviklet av fem kinesiske ingeniørstudenter ved Tsinghua-universitetet i Kina og Singapors nasjonale universitet er overhodet ikke noen overraskelse.

Det programmet angivelig gjør er derimot svært overraskende - og veldig, veldig imponerende.

Montasje

Hvis du ser på bildet over, ser du at brukeren rett og slett kan tegne noen ikke spesielt presise streker som for eksempel illustrerer en mann som kaster en frisbee til en hund, før programmet utfører et kombinert web-søk på jakt etter nettopp det: En mann som kaster en frisbee til en hund.

Opphavsmennene kaller prosjektet for en "Internet Image Montage", eller en bildemontasje for Internett, en relativt presis beskrivelse av hva som skjer når strekene forvandles til et faktisk bilde i løpet av kort tid.

Det er nemlig ikke slik at søket velger ut ett bilde som likner mest mulig på strektegningene. Søket plukker ut elementene det trenger fra ulike bilder, før det monteres sammen via Photoshop.

Falsk? Ekte?

Med andre ord: For at teknologien skal virke etter planen må brukeren tegne det han eller hun har lyst til å se i det ferdige bildet (bil, hund, menneske, fotball), merke hver gjenstand med et navn ("bil", "hund", "menneske", "fotball"), i tillegg til at bakgrunnen også må navngis ("fjell", "sjø", "horisont" eller liknende).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Deretter settes de utvalgte elementene altså sammen til et helt bilde.

For utrolig til å være sant? Enkelte forumdeltakere på verdensveven der Photosketch er omtalt har ment det, og nettets hang til paranoide slutninger blir ikke bedre av at prosjektets offisielle hjemmeside knapt har klart å holde seg på beina de siste dagene på grunn av den store trafikken.

Hvis en først klarer laste inn siden, står det blant annet at de fem opphavsmennene jobber med en "online demo", men at den foreløpig ikke er klar for publisering.

Imens kan du studere videoen under.

Delta i debatten: Tror du dette er ekte?

Kilde: Gizmodo og Mashable