Photoshop 7.0 er klar

Ventetiden er over, nå er nemlig den engelske utgaven av Photoshop 7.0 i butikkene. Norsk versjon kommer snart.

En ny versjon av Photoshop er en stor begivenhet for de fleste som jobber med bilder. Den nyeste utgaven har nummer 7, og har flere gode nyheter på lager.

  • Photoshop 7.0 har blant annet fått en ny penselmotor, som gjør det enklere enn noensinne å tegne mønstre, skape egne pensler og legge på spesialeffekter.
  • Programmet har også flere nye retusjeringsverktøy som med få klikk kan fjerne støv, riper og andre uønskede artefakter. Det er også svært lett å fjerne større elementer i bildet, som for eksempel et helt menneske.
  • Den nye filleseren-funksjoner gjør det veldig lett å finne frem til bilder, og viser bildenes egenskaper som størrelse og format på en klar og forståelig måte.
  • Photoshop har også full støtte for Windows XP og Mac OS X, og flere mindre forbedringer og nye funksjoner.

    Den engelske versjonen kan altså kjøpes nå, og den koster 6.400 kroner (eks. mva). En oppgradering fra en tidligere versjon koster 1.500 kroner (eks. mva). Den norske versjonen kommer i butikkene i juli, og prisen på denne ligger på 8.400 kroner (eks. mva), mens den norske oppgraderingen fra en tidligere versjon vil koste 2.000 kroner (eks. mva).

    Vi har brukt betaversjonen av Photoshop 7.0 en god stund nå, og er svært fornøyd med programmet. Du kan lese en gjennomgang av alle nyhetene i denne artikkelen, og en mer grundig test av retusjeringsfunksjonene her. Vi kommer også snart tilbake med en fullstendig test av den nye versjonen.