Photoscape 3.0

TIPS: Dette programmet gjør det lettere å skrive ut bilder.

Nettet flommer over av gode bildeprogrammer, noen av dem er også helt gratis. Ett av dem er Photoscape, som både er rikt på funksjoner og enkelt å bruke.

Programmet inneholder en rekke moduler som er tilgjengelig bak sine respektive arkfaner i toppen. Her finner du blant annet en bildeviser med slideshow-funksjon, en editor som lar deg manipulere bildene på forskjellige måter og legge på tekst og visuelle effekter, samt Page og Combine - to moduler som lar deg sy sammen to eller flere bilder til collage.


Full kontroll

Men det er først og fremst utskriftshåndtereren og modulen som lar deg lage animerte GIF-bilder som imponerte oss mest. Utskriftshåndtereren lar deg velge mellom en rekke forskjellige bildestørrelser og plasseringer på arket, slik at du enkelt kan skrive ut mange bilder pr A4-ark, for eksempel. Du kan også sette bildestørrelsen manuelt.

Utskriftshåndtereren lar deg skreddersy resultatet på skjermen før det når papiret. Enkelt og greit. Vis mer


Å lage animerte/bevegelige GIF-filer er morsomt og nyttig. Legg til bildene du ønsker å bruke ved å dra og slippe, og sorter dem i ønsket rekkefølge på samme måte. Når filen åpnes, vises bildene i den rekkefølgen du lagret dem. Skal du for eksempel demonstrere noe ved å bruke flere bilder, til hjemmesiden din eller til presentasjoner, er animerte GIFer enkle å forholde seg til.


Gratis

Best av alt - Photoscape er et gratisprogram (Windows 2000 eller nyere), og tar ikke stor plass å installere. Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra denne siden.

Les også:
Gjør bildene dine bedre
Paint.net - Paint for viderekomne
Slik er iPhoto '08