Epson PhotoPC 750z er et typisk digitalt kompaktkamera. Oppløsningen er 1280 x 960. Foto: Epson
Epson PhotoPC 750z er et typisk digitalt kompaktkamera. Oppløsningen er 1280 x 960. Foto: EpsonVis mer

PhotoPC 750z: Nytt digitalkamera med tvilsom markedsføring

(London, DinSide Data): Epsons nyeste digitalkamera har i følge markedsføringen en oppløsning på 2 megapiksler (2 mill. bildepunkter). Men på vårt spørsmål om dette er optisk oppløsning, var svaret at oppløsningen egentlig er på 1280 x 960 (1,2 mill. bildepunkter).

Det er mer enn nok forvirring når det gjelder oppløsning på digitale kameraer og skannere, og dette er ikke et steg i riktig retning. Både Kodak og Agfa har svin på skogen når det gjelder denne typen markedsføring, og nå må også Epson regne med å få betydelig mengder juling i pressen på grunn av jukset.

Det som skjer er at kameraet helt automatisk og uten å spørre øker oppløsningen (interpolerer) i selve kameraet via en innebygget programvare. Det betyr at du får større filer uten at kvaliteten nødvendigvis blir bedre. Ønsker du virkelig å øke oppløsningen med programvare (som godt kan være aktuelt), er det mye bedre å gjøre dette i Photoshop eller et lignende program når behovet oppstår.

Kjære Epson: Skriv om annonsetekstene deres med en gang!

Vitale data

Kameraet har 3x optisk zoom, med muligheter for ytterligere 2x digital zoom. Våre erfaringer med digital zoom er dårlige, men 3x optisk holder for de fleste.

Kameraet har både optisk og LCD-skjerm-søker, og det er en fordel. I tillegg er det en funksjon hvor du kan slippe inn dagslys bak LCD-skjermen i stedet for å tære direkte på batteriet. Dette blir det spennende å teste. Kameraet bruker vanlige AA-batterier, men Epson leverer med oppladbare NiMH-batterier og lader i esken. Vi antar at dette har kommet til etter betydelige mengder klager på kort batterilevetid på forgjengeren PhotoPC 700.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bildene lagres i et internminne på 4 MB. I tillegg er det CompactFlash-spor for utvidelse med flere minnekort. Kameraet har autofokus, men vi har ikke detaljerte opplysninger om objektivet enda.

Fyldig programpakke

De fleste kameraprodusentene legger ved en fyldig programpakke, og Epson er intet unntak. Kvaliteten på disse programmene er ofte svært varierende, spesielt hvis produsenten har utviklet dem selv.

I PhotoPC-esken finner du PictureWorks Hotshots/ Netcard/ Spin Photo Object/ Spin Panorama (bilderedigering/ lage epost-bilder/ lage GIF-animasjoner/ lage 360-grader panoramabilder), Adobe PageMill (HTML-editor), Epson Photo 2! (laste ned bilder med kabel) og Epson Photo Print (disponere flere bilder på samme ark).

Kameraet vil koste ca. 7900 eks mva.