Messeområdet er så stort at pressekortet også har et kart over området.
Messeområdet er så stort at pressekortet også har et kart over området.Vis mer

Photokina 2006 - verdens største fotomesse!

Köln svermer over av fotokåte turister, og vi snek oss inn allerede dagen før messa åpnet. Se bildene!

Åstedet er som vanlig Köln, og i dag åpner verdens største fotomesse, Photokina, for publikum. Vi er naturligvis på plass og var ikke snauere enn at vi hang pressebeviset rundt halsen allerede i går og tuslet rundt på messa. I år er den større enn noen gang før, og det forundrer oss ikke - hele elleve gigantiske haller er fylt til randen av kameraer, skrivere, projektorer, videokameraer, bærevesker, bakstykker, objektiver, scannere, studiolamper, rammer, scrapbooks og gud-vet-hva.

Ikke alle standene var ferdig rigget, og messa bar i går preg av fortsatt å være i oppbyggingsfasen. Rot de fleste steder og mennesker som vrimlet rundt og kjeftet litt her og der. Noen hadde heldigvis vært raske til å sette opp stand, og det er ikke småtteri de store byr på her - et par av de støste har godt over tusen kvadratmeter stand hver seg, og undertegnende priser seg derfor lykkelig at det var de gode, men ikke fullt så fine skoene som ble pakket for turen og ikke de fine, men litt for trange.

Det er oppsiktsvekkende hvor mange produsenter som nå melder seg på i speilreflekskrigen, og etter å ha testet Sony Alpha A100 forrige uke, har vi tenkt til å prøve å få testet flere produsenter i høst.

Også på kompaktfronten aner vi en trend; det er om å gjøre å tilby noe unikt. Mens for eksempel Panasonic har vidvinkel (28mm) i de fleste av sine kameraer, byr Pentax på kamera med touch-screen og Olympus' nye Mju 725SW er vanntett ned til fem meter. Nikons nye S10 har et unikt vinklet design, Sony DSC-T50 kommer i knallrødt, Kodak har 23mm ekstrem-vidvinkel, mens Fujifilm har en helt avsindig rask ansiktsgjenkjenning i sitt nye F31d-kamera, oppfølgeren til F30, som vi jublet for tidligere i sommer.

Som seg hør og bør, har vi selvsagt laget et fotoalbum fra messeområdet med fiffige kommentarer, og selv om mange kameranyheter allerede er offentliggjort i forkant av messa, fant vi en og annen nyhet her og der også. Vi understreker igjen at ikke alle standene var ferdig rigget (noen hadde til og med hvite duker over produktene), så selv om din favorittprodusent ikke er besøkt i fotoalbumet, betyr det ikke at vi ikke bryr oss. Vi reiser tilbake til messeområdet i dag og satser på å bringe flere nyheter fra messa når alle dukene er dratt av bordene.

Se de første bildene fra verdens største fotomesse!