Photogene gjør bilderedigering enkelt med fingertuppene.
Photogene gjør bilderedigering enkelt med fingertuppene.Vis mer

Photogene for iPad

Avansert bilderedigering - helt uten tastatur og mus.

Mange har en oppfatning av iPad som et supplement til PC-en, som egner seg best til konsum og dårlig til produksjon. Men i løpet av produktets relativt korte levetid har det dukket opp innovative app-er som løser oppgavene vi tidligere var nødt til å bruke PC-en til, men gjerne på en litt annen - og kanskje vel så intuitiv måte.

Bilderedigering er et godt eksempel. For en tid tilbake demonstrerte Adobe hvordan iPad kan brukes til relativt avansert bildebehandling - bare ved å bruke fingerbevegelser. Foreløpig må iPad-brukere klare seg med en begrenset Express-versjon av Photoshop, men det finnes noen spennende, og mer omfattende alternativer.

Imponerende app til 21 kroner

Ett av dem heter Photogene, som er et verktøy som har utviklet seg til å bli et funksjonsrikt arbeidsredskap for deg som ønsker å gjøre mer enn bare enkel bildefiksing. Her kan du for eksempel gjøre omfattende endringer på lys og farger, du kan fjerne støv og andre uønskede elementer i bildet, og du kan legge på effekter som rammer, speiling, skygge og snakkebobler.

(Fortsetter etter bildene)

Omfattende lys-, farge- og skarphetskontroll.
Omfattende lys-, farge- og skarphetskontroll. Vis mer


Med Heal brush kan du kopiere farger og strukturer fra ett område, og overføre dem til et annet. Ved hjelp av de fire punktene i sirkelen kan du selv angi hvor store felter som skal berøres. Utrolig enkelt!
Med Heal brush kan du kopiere farger og strukturer fra ett område, og overføre dem til et annet. Ved hjelp av de fire punktene i sirkelen kan du selv angi hvor store felter som skal berøres. Utrolig enkelt! Vis mer


Eksport-mulighetene er også imponerende, spesielt for oss som skulle ønske at iPad var utstyrt med minnekortleser:

Photogene for iPad


Men vi klarer ikke å slippe dette savnet helt - spesielt med tanke på bilder vi ønsker inn i programmet. I utgangspunktet må disse bildene ligge i filmrullen, enten synkronisert fra iTunes, iCloud, kopiert fra nettsider - eller tatt med kameraet på iPaden, dersom du har siste generasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uansett - Photogene demonstrerer på en overbevisende måte hvordan relativt omfattende bilderedigering ikke er avhengig av verken tastatur og mus.

Photogene for iPad koster 21 kroner.

Også for iPhone

Photogene finnes også i en oppdatert utgave for iPhone / iPod touch, som har fått navnet Photogene2. Der har du mange av de samme mulighetene, men gjennom et noe mindre intiutivt grensesnitt, mener vi. Prisen på denne er 7 kroner i en begrenset periode.

Du finner begge i App Store.

Samleside: iPad