PhotoDraw 2000: Kunst med et klikk?

Underlig nok viser tegne og grafikkprogrammet Microsoft PhotoDraw2000 seg å være for dårlig der det virkelig skulle være bra, samtidig som det overrasker stort der vi forventet lite. PhotoDraw2000 er ambisiøst: Nå skal alle skal kunne lage profesjonelt utseende grafikk som kan brukes både i Microsoft Office programmer eller publiseres på webben.

PhotoDraw er opptatt av at det skal være enkelt å lage avansert grafikk. Det er ikke et produkt som er ment for den profesjonelle brukeren. PhotoDraw kombinerer en rekke funksjoner som ofte finnes i forskjellige programmer, som bildebehandling og vektorgrafikk.

I denne testen har vi også sett på webgrafikk og programmets kvalitet ved redigering av fotografier, vektorer og tekst

PhotoDraw 2000: Kunst med et klikk?Uinspirerende manual

Manualen som følger med programmet er på litt over 100 sider. Som pedagogikk betraktet er den absolutt brukbar, men det er sjelden vi har sett et mindre inspirerende utvalg av grafiske eksempler i en manual. Gloret gullskrift i 3D over et tykt rep med en palme og øyer i Stillehavet i bakgrunnen blir presentert som en dramatisk og fargerik måte å fange leseres oppmerksomhet. I virkeligheten er det ganske fælt.

Grafikk til Office

PhotoDraw introduserer formatet .mix. Dette formatet er for nytt til å bli støttet av eksisterende grafikkprogrammer, og innebærer at du enten må eksportere filer til et annet format eller holde deg til PhotoDraw. Arbeidsfiler lagres direkte i mix, slik at for eksempel vektorgrafikk fortsetter å være vektorisert.

Det er lett å bruke PhotoDraw rettet mot andre Office-programmer, og vi klarte ikke å oppdage store mangler. Det virker som om dette har hatt en høy prioritet ved utviklingen av PhotoDraw. I nyere utgaver av Word er det heller intet problem å hente inn PhotoDraws egne mix-filer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

PhotoDraw inneholder mye ClipArt, og penslene som følger med kan hjelpe deg med å skape et personlig inntrykk. På vanlig vis, blir størrelser og formatendringer gjort i det programmet hvor du limer inn filen. Dette gjøres ikke i PhotoDraw.

Konklusjon

PhotoDraw2000 får både pluss og minus fra oss i DinSide. Programmet er ikke så enkelt å ta i bruk for nybegynnere som ønsker å lage "professional-looking images", slik det står på esken. Men gir du programmet tid, inneholder det funksjoner som både er spennende og nyttige, og som ofte er minst like avanserte som det du finner i langt mer kostbare programmer fra Corel og Adobe.

Programmet er heller ikke så bra til web-grafikk som du kan få inntrykk av ut fra markedsføringen. Hvis dette er ditt viktigste bruksområde, bør du velge et annet program.

Les videre: