Photocat - enkel bildebehandling på nett

Snart ingen grenser for hva du kan få til uten behov for annet enn nettleseren.

Om du bare skal fikse litt på lys og farger, eller ønsker å gjøre større inngrep i bildet, er sjansen stor for at Photocat fikser biffen.
Om du bare skal fikse litt på lys og farger, eller ønsker å gjøre større inngrep i bildet, er sjansen stor for at Photocat fikser biffen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært interessant å følge utviklingen fra den spede start for 20 år siden da nettleseren var til for å lese statiske HTML-dokumenter, til i dag - da det mange ganger er vanskelig å skille lokale programinstallasjoner fra web-apper. Photocat er en slik web-app, en fullblods bildebehandler rett i nettleseren.

Appen er, som så mange andre web-apper, basert på Adobe Flash. Det betyr at den fungerer best når du sitter på en datamaskin med Windows, MacOS eller Linux. Photocat kommer også som en app til iPhone, men denne koster syv kroner å laste ned og bruke. Web-appen er gratis.

Slik fungerer det

Du laster opp et bilde, og får straks mulighet for å justere lys, kontrast, fargemetning, skarphet, skjevheter, størrelser og utsnitt - som er grunnleggende for de fleste bildebehandlere. Alle endringene du gjør, ser du umiddelbart i bildet. Du har også muligheten for å sammenligne det redigerte bildet med originalen til enhver tid.

I tillegg til dette finner du en rekke effekter du kan påføre bildet. Du kan for eksempel lage blyanttegning av bildet ditt, få det til å se ut som et gammelt, falmet fotografi, og mye mer.

Kirurgiske inngrep

En egen "retouch"-seksjon lar deg gjøre mer omfattende inngrep, som slanking, fjerne kviser, glatte ut rynker, lage rødmende kinn, endre farger på øyne og lepper.

Til slutt kan du legge på både tekst og rammer, før du lagrer bildet lokalt på datamaskinen, eller deler det med andre på Twitter, Facebook eller Pinterest.

Her ser du flere skjermbilder fra programmet:


Hovedinntrykket vårt er absolutt positivt. Webappen er kjapp, stabil og veldig enkel i bruk. Absolutt verdt en titt! Du finner web-appen på web.photocat.com.

Andre morsomme og nyttige web-apper for bildebehandling:

Pixlr Editor
Photofunia
Snaggy
Instagram