Philips satser sterkt på MP3

Flere og flere av de seriøse produsentene av musikkutstyr kommer nå med løsninger for MP3-spilling andre steder enn på PCen. Grundig har vært på banen lenge, og nå kommer Philips med sjumilssteg.

Platebransjen og artister verden over har kjempet en innbitt kamp mot bruken av MP3-formatet i lengre tid. De fleste har for lengst innsett at nedkjemping er en umulighet, og mange har etter hvert oppdaget det store potensialet som ligger i formatet og nye former for musikkdistribusjon.

Når selskaper som Philips og Grundig er med på å løfte formatet fra PCens harddisk og inn i stuene våre, er det ingen vei tilbake.

Bærbar MP3-CD-spiller

For en tid tilbake lanserte Philips en bærbar CD-spiller som også spiller av brente CDer fylt med MP3-filer. Det gir deg mellom 150 og 200 melodier, eller rundt 10-15 fulle album pr CD. Vi har dette produktet til test i skrivende øyeblikk, og omtalen kan du vente deg på DinSide Data i løpet av de nærmeste dagene. Der vil du i tillegg få informasjon om tilgjengelighet og pris.

Stue-anlegget

 Foto: BEL
Foto: BEL Vis mer

For noen dager siden kom meldingen om et kompakt musikkanlegg med trippel CD-spiller, også dette med MP3-avspilling. Det betyr at du i praksis kan spille musikk i CD-kvalitet – uavbrutt i 30 timer, uten å høre samme melodi to ganger!

Musikkanlegget har for øvrig en forsterker på 2x100W, og fungerer ellers som et vanlig musikkanlegg.

Tidligere har vi sett en del stasjonære DVD-spillere med MP3-CD-avspilling, men dette er den første alt-i-ett-løsningen vi har sett med denne funksjonaliteten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Musikkanlegget har en veiledende pris i Norge på 4.795 kroner inkludert moms.

Mikrospiller

Philips satser sterkt på MP3

For de som liker å bevege seg i terrenget når de hører på musikk, vil nyheten om en ultrakompakt MP3 spiller – SA125, sikkert være spennende. Spilleren er ikke stort større enn et kredittkort (B x H x D: 7,0 x 7,0 x 1,6 cm), og veier beskjedne 50 gram. Minnebrikken har en lagringskapasitet på 64MB, noe som gir deg om lag to timer med MP3-musikk. Dette er ganske mye for de minnebrikkebaserte spillerne.

SA125 inneholder ingen bevegelige deler og tåler derfor all slags støt og rystelse uten problemer. Den har flere forhåndsinnstillinger for klang, tilpasset musikktype eller personlig smak. Et displayvindu viser spornummer, tid og meloditittel.

Overføring av musikk kan gjøres ved hjelp av USB eller parallellport. Programmet RealJukebox følger med for organisering og overføring av MP3-filene dine, og du får med nødvendige kabler, batterieliminator, øreplugger, bæreveske og batterier. To mini-penlight batterier (AAA) gir en spilletid på inntil 12 timer.

Prisen på mikrospilleren er oppgitt til 3.990 kroner inkludert moms.