Philips satser på musikk og film uten en tråd

Philips bygger videre på sitt Streamium-konsept, og lanserer nå flere musikkanlegg som streamer musikk, video og radio fra Internett - trådløst til stua.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amsterdam, Nederland (DinSide Data): Under årets Pre-IFA samling i Nederland fikk europeisk presse se hvilke planer Philips har på hjemmeunderholdningsfronten fremover. Ikke uventet ønsker Philips å bygge opp hjemmeunderholdningen rundt TVen, og viste blant annet TVer med innebygd DVD-spiller, radio, harddisk og 5.1-lyd.

Uten en tråd

Men det ble også vist flere andre spennende produkter, blant annet fanget de nye Streamium-spillerne vår interesse. Som navnet antyder er dette musikkanlegg som kan streame musikk fra Internett eller fra PCer i nettverket, og for første gang viste Philips frem Streamium-modeller som kan streame musikken trådløst via standard WLAN (802.11b).

Philips har samarbeid med blant andre MP3.com og Musicmatch om leveranse av innhold til Streamium-spillerne, og allerede nå kan du velge mellom flere tusen kanaler som sender musikk døgnet rundt. I tillegg kan spillerne streame musikk fra PCer som ligger innenfor lokalnettet, i utgangspunktet MP3 og MP3Pro-filer. Men i følge Philips skal spillerne kunne oppgraderes til å støtte nye, fremtidige formater.

MC i250 - ungdomsanlegget

Philips Streamium MC i250
Philips Streamium MC i250 Vis merMC i250 er den rimeligste Streamium-modellen, og bygger videre på fjorårsmodellen MC-i200. Dette er et kompakt stereoanlegg myntet på et ungdommelig publikum. Spilleren streamer musikken trådløst, og har i tillegg innebygd CD-spiller. CDR(W)-plater med MP3 og MP3Pro-filer støttes også. Spilleren har for øvrig også innebygd vanlig RDS-radio.

MC i250 ventes i butikkene her hjemme i løpet av sommeren, og har fått en veiledende pris på 5.490 kroner inkl mva.

MX i6000 - musikk og video

Philips Streamium MX i6000
Philips Streamium MX i6000 Vis merFor de mer sofistikerte brukerne lanserer Philips flere nye medlemmer i Streamium-familien, og toppmodellen MX i6000 er i praksis et komplett 5.1-anlegg som i tillegg til å streame musikk, også håndterer video. Og da snakker vi om formater som RealVideo, DivX og andre populære formater som gjerne knyttes til Internett. Den har også innebygd DVD-spiller med plass til inntil 5(!) DVD-plater. I likhet med MC i250 kan MX i6000 streame både fra Internett eller fra PCer i lokalnettet. Også denne har innebygd RDS-radio.

MX i6000 ventes ikke i butikkene her hjemme før til høsten, og prisen er foreløpig ukjent.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!