Philips PCRW404

Etter at Philips har slitt lenge med å kunne levere sin egen 4X-brenner, har de endelig tatt igjen de fleste konkurrentene. Samtidig leverer de den aller første brenneren med 32X-lesing.

 Foto: Thomas Marynowski
Foto: Thomas Marynowski Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.
 Foto: Erik Andersen
Foto: Erik Andersen Vis mer

Utseendemessig er Philips PCRW404 helt identisk med den andre brenneren i CDRW400-serien. Dette designet er vi litt skeptisk til. Det passer nok utmerket i en sort hjemme-PC, men de aller fleste PCene er grå eller hvite og der er en sort CD-brenner med gullfarget skuff noe malplassert.

LES OGSÅ:

4X på alt

Philips har produsert en brenner som skriver både CD-R- og CD-RW-plater med 4X. I likhet med alle andre slike brennere, betyr det at det tar 20 minutter å fylle en hel plate. Det er 4X som er standarden i dag og vi anbefaler ikke tregere brennere enn dette. Hvis du skal ha en EIDE-brenner, er 4X også det raskeste som finnes. Alle raskere brennere har SCSI-grensesnitt.

Verdens raskeste leser?

Selv om vi har rene CD-ROM-lesere som leser med svimlende 56X, er Philips regjerende lesemester blant brennerne. Det vil nok ikke holde seg lenge, men akkurat nå leser Philips aller raskest. En aksesstid på bare 115 millisekunder er også meget respektabelt for en brenner.

Grafen til høyre viser at Philips ikke holder følge med en ren 32X CD-ROM-leser fra Pioneer, men ligger godt foran leseytelsen til de raskeste brennerne.

Enkel programvare

Philips leverer med sin egen versjon av CeQuadrats Write2CD. Pakken inneholder Write2CD Data som lar deg lage data-CDer, Write2CD Audio for musikk-CDer og Write2CD Backup som kopierer en CD direkte eller via harddisken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi syns denne programpakken er ypperlig for nybegynneren, men for alle andre blir den for enkel. Brukergrensesnittet avviker også betydelig fra Windows slik at det blir klønete for en erfaren PC-bruker. Write2CD er på en måte en lettutgave av WinOnCD som allerede er en lettutgave fra før...

CeQuadrat er forøvrig kjøpt opp av Adaptec. Selv om Adaptec skal videreføre både Easy CD Creator og WinOnCD er det grunn til å tro at de på et eller annet tidspunkt vil smelte sammen. Hva som skjer med Write2CD er uvisst.

Konklusjon

Philips har laget en brenner som dekker omtrent alle behov. Det er en rask brenner og en lynrask leser. Dessverre taper den litt på et spesielt design og alt for enkel programvare. Både design og programvare er en smaksak og vi ser ikke bort i fra at det vil passe for noen. Maskinvaren er det ingenting å utsette på.

Forøvrig vil Philips CDRW400 som er produsert av Yamaha, fortsatt være tilgjengelig.