Philips LCD-skjerm med innebygget TV

Philips har nylig lansert en kombinasjon av TV og dataskjerm, basert på en 15-tommers LCD-skjerm. Vi har testet vidunderet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Philips sier selv at å kombinere LCD-skjerm og TV-apparat i modellen 150MT representerer et stort sprang fremover. Vi er vel litt mer lunkne, og heller til den oppfatning at dette er nærmest trivielt for et gigantfirma som Philips. De er heller ikke alene om konseptet.

LES OGSÅ:

Stilig og nett

Apparatet - vi kan jo ikke kalle det bare ”skjermen” – er litt tykkere enn de fleste andre flatskjermer, men det er bare snakk om noen få centimeter.

Designet er moderne, i mørk aubergine og sølv. Det er noen få knapper på forsiden, og integrerte høyttalere i fronten.

Apparatet er litt tyngre enn de fleste andre 15-tommers flatskjermer, den veier litt over 5 kg.

image: Philips LCD-skjerm med innebygget TV

Inngangene er analog VGA, Scart, S-Video og antenneinngang. Dessuten er det både minijack og phonoplugger til lydsignal fra henholdsvis PC og S-Video.

For å stille inn skjermen i forbindelse med PC er det en standard skjermmeny. Her må du manøvrere og justere med menyknappene på selve skjermen.

image: Philips LCD-skjerm med innebygget TV

Det følger med en standard TV-fjernkontroll som styrer alt som har med TV-funksjonene å gjøre.

Som TV

En 15-tommers TV er ikke stor, men totalinntrykket blir helt annerledes på en LCD-skjerm enn på en vanlig TV med billedrør.

Skjermen er først og fremst svært stabil, og uten flimring. Det gjør at du kan ha den mye nærmere enn en vanlig TV, uten at bildet blir grovt i oppløsningen og ubehaglig å se på.

Farger og konturer er svært klare og skarpe, og gir et svært behagelig totalinntrykk.

Lyden er tydelig og klar til tale og generelt programmateriale. Til musikk er det ikke all verden, men i klasse med andre små TVer. Bass blir det bare ikke i så små høyttalere, men du kan jo bruke noen hundrelapper på en ekstra sub-bass. Det er vel anvendte penger.

Som PC-skjerm

Bildekvaliteten er god, fargene er sterke og klare, den er skarp, og alle menyinnstillinger fungerer ryddig og fint.

Betraktningsvinkelen er ordinær. Sett rett forfra og fra sidene er det helt akseptabelt, og ovenfra er det heller ikke problematisk. Men med en gang du ser nedenfra og opp på skjermen blir det store endringer i fargene.

Som kombinasjonsløsning

Det er enkelt å skifte mellom PC og TV – det er bare å trykke en knapp på fjernkontrollen eller på skjermfronten. Valg av videoinngang, for eksempel videospiller (Scart) eller DV-kamera (S-VHS) skjer med en egen knapp på skjermen.

image: Philips LCD-skjerm med innebygget TV

En praktisk finesse er bilde-i-bilde. Det betyr at du kan få opp TV på bare en del av skjermen, mens resten viser PC-skjermbildet. Et trykk på en egen knapp på fjernkontrollen trigger denne funksjonen, ett nytt trykk gir det et større TV-bildet, og enda et trykk gir et enda større TV-bilde. Neste trykk fjerner TV-bildet.

Det er mulig å endre plasseringen av det lille TV-bildet, men ikke fra fjernkontrollen. Det styres fra menysystemet på selve skjermen.

Lyden skifter automatisk når du veksler mellom PC og TV. I det hele tatt fungerer svitsjingen svært greit uten flimring, spraking eller andre forstyrrelser.

Men…

Vi har altså en glimrende kompakt TV og en flott LCD-skjerm i ett og samme apparat.

Da burde vel alt være vel og bra, og det er bare å løpe til butikken?

Bare hvis du har svært romslig budsjett, for dette er ingen billig løsning.

12 995 kroner er den anbefalte utsalgsprisen, inkl mva.

For den summen kan du alternativt kjøpe deg både en glimrende flatskjerm og en stor TV, eller en flatskjerm, en mindre TV og en video/DVD-spiller.

Alternativt kan du kjøpe deg en komplett PC med TV-kort.

Den største fordelen med denne kombinerte skjermen er at du ikke behøver slå på PCen for å se TV.

Konklusjon

Produktet er glimrende, det er praktisk, har gode kvaliteter på alle områder.

Den eneste innvendingen vi har er prisen. Det er vanskelig å forstå at et kombinert apparat skal koste mer enn to separate enheter.